Vlada Dritana Abazovića razmatra mogućnost: Dižu prosječnu platu i penziju na 1.000, odnosno 450 evra, da olakšaju Spajiću da ispuni obećanja!

Foto: jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans

Vlada u tehničkom mandatu razmišlja da u skorijem periodu usvoji zakonske akte kojima će se povećati iznos prosječne plate i penzije.

Prema saznanjima do kojih je došla BORBA, nakon usvajanja takvog zakona prosječna plata bi odmah bila 1.000 evra, dok bi prosječna penzija skočila na 450 evra.

Vlada Dritana Abazovića je odlučila na ovaj korak jer se sastavljanje 44. Vlade Crne Gore prilično oteglo, a i budući mandatar Milojko Spajić je u prethodna dva mjeseca rijetko pominjao program Evropa sad 2.

Ovim epilogom bi svakako najviše zadovoljni bili građani koji ne bi morali čekati realizaciju Spajićevog programa Evropa sad 2 godinu dana nakon formiranja vlade, već bi odmah osjetili dejstvo zakona prema kojem bi njihova primanja bila uvećana.

Na ovaj način aktuelna vlada priprema teren kolebljivom Spajiću, čija vlada bi nastavila da isplaćuje plate i penzije po osnovu ovog zakona, a ne programa Evropa sad 2 koji lider PES-a uopšte ne pominje nakon izbora 11. juna.

Podsjetimo, na osnovu programa Evropa sad 2 prosječna neto zarada iznosila 1.000, minimalna 700, a minimalna penzija 450 evra i to za 12 mjeseci nakon što PES dođe na vlast.

(Borba.me)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest