Влада увела нове мјере

Влада је вечерас донијела нове привремене мјере са циљем да се сузбије ширење корона вируса. Новим мјерама  забрањује се такси превоз, рад свих трговина осим апотека и објеката трговине са храном, пићем, средствима за хигијену, моторним горивима, грађевинским производима, средствима за заштиту и прихрану биља и садног материјала, производа за исхрану и лијечење животиња.

Влада ће обезбиједити  редовни рад и пружање услуга „од стране правних лица чији је оснивач држава или локалних самоуправа, који обављају послове од јавног интереса, а незамјенљив су услов живота и рада грађана.

Подсјећамо да је Институт за јавно здравље потврдио  још шест случајева заразе коронавирусом.

„Данас су у лабораторијама Института завршене прелиминарне анализе 20 узорака узетих код особа из надзора и контаката до сада потврђених случајева. Од обрађених узорака позитивно је 6, од којих један нема епидемиолошку повезаност са до сада потврђеним случајевима“, саопштио је ИЈЗ.

Укупан број особа обољелих од коронавируса у Црној Гори тренутно је 8.

„У 18 часова под здравстевно-санитарним надзором у Црној Гори налазиле су се 3.523 особе укључујући и наше држављане који су организовано допутовали у домовину а који су из превентивних разлога смјештени у карантине“, додали су из Института.

Појаснили су да је овакав скок броја позитивних случајева био очекиван „имајући у виду број блиских контаката који су идентификовани и обрађени“.

„Екипе Института ће и ово вече провести на терену, спроводећи даљу идентификацију контакта и обраду прикупљених података“, навели су из Института за јавно здравље.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest