ВЛАДАРИ СВЕТСКИХ МОРА – ЛУКСУЗНИ ПРОИЗВОЂАЧИ ЈАХТИ

Вријеме читања 4 минута

Поред многих луксузних хотела широм света, понекад једино што може да задвољи жељу за авантуром и прилику за несвакидашњим одмором јесте најбоља јахта.

Јахту је врло лако препознати јер се ради о врсти брода, дугачком барем 30 метара који изгледа као плутајућа вила и може вас одвести на било коју дестинацију. Прве конотације на јахту су лагодан и луксузан живот, што заправо и јесте тако – данас су јахте симбол богатства, слично као приватни авиони.

Међутим, одвојити милионе за куповину једног овако луксузног превозног средства само зарад пловибе по свиету није тако једноставан подухват. Власници увиек морају бити на опрезу и добро истражити луку у коју би усидрили свој брод, јер и најмање нестручно руковање може да изазове огромну штету.

Стога су и произвођачи јахти почели да излазе у сусрет новим генерацијама власника, који су константно у покрету и у потрази за немирнијим водама и искуствима. Њихове жеље су скоро у потпуности измениле начин обликовања бродова, њихову намену па чак и врсту особља која ради на јахти.

Најпознатији произвођачи јахти који царују морима.

Суперјахте су неке од најпознатијих ствари у којима уживају богати и славни а током година свог постојања, произвођачи јахти трудили су се да својим купцима обезбеде што ексклузивније моделе и луксузно опремљене бродове.

Тако су се широм света издвојили они најбољи произвођачи јахти којима се купци најпре обраћају за помоћ када пожеле јахту врхунског квалитета.

Холандски произвођачи јахти и луксузних једрилица
Бродоградилишта у Холандији представљају окосницу холандског поморског кластера. Вековима су ова бродоградилишта и докови развијала фабрике на којима су иновација и беспрекоран стил давали јахте врхунског квалитета.

Сарадња између бродоградилишта је нешто што се веома често догађа на холандском терену, а доказано је да ови савези пружају јачи и конкурентнији положај по којем се издвајају холандски произвођачи јахти:

1. Heesen – најбољи произвођачи јахти на свету

Фото: Heesen yachts

Произвођачи јахти ове компаније планетарно су популарни а најпознатији су по конструкцијама од челика и алуминијума које се продају за више од 112 милиона долара.

Производња јахти почела је као породични посао давне 1978. године, а до сада продате су на хиљаде луксузних пловила. Само у овом тренутку, око 13 суперјахти налази се у процесу производње на њиховом бродоградилишту у Осу, недалеко од Амстердама.

Monako Volf  је најбоља јахта коју су изградили произвођачи јахти из Heesen компаније.

2. Производња јахти под палицом Feadship компаније

Feadship је елитна група краљевских бродоградилишта широм света која производи јахте и суперјахте по преференцијама, визији и укусу будућих власника пловила. Најпознатији су у свету као произвођач луксузних једрилица и суперјахти.

Feadship сарађује са будућим влансицима својих јахти како би осигурали да њихове јединствене јахте одговарају стандардима луксуза који су поставили купци. Feadship се увијек посматра као један од примера успешног пословања и квалитета, а многи га сматрају и једним од најбољих градитеља луксузних суперјахти у свијету.

Најбоља јахта потекла са Feadship бродоградилишта је M/I Faith.

Фото: CharterWorld

3. Amels производња јахти

Amels је дио холандске групације Damen Shipiards Group која се сматра једним од највећих и најуспјешнијих бродоградитеља на свету са родовником и историјом бродоградње у трајању од 100 година.

Њихови бродови обично се описују као реализација замисли и жеља свих власника, са задивљујућим дизајном споља и изнутра, показујући тако најбоље и најквалитетније карактеристике европске бродоградње.

Најпродаванији Amels модел луксузне јахте је елегантни M/I Volpini 2.

Фото: CharterWorld Volpini 2

4. Oceanico произвођачи јахти
Произвођачи јахти Oceanico су се специјализовали за производњу суперјахти према потребама будућих капетана а њихова величина креће се у распону од 80 до 140 метара. Из ове компаније изашле су и неке од најпознатијих и најлуксузнијих јахти на свијету.

Oceanico редовно улази међу 10 најбољих градитеља суперјахти на свету захваљујуц́и својој ненадмашној експертизи у развоју врхунских суперјахти.

Као један од фаворита, модел под називом S/I Black Pearl освојио је срца богатих и славних.

Фото: Oceanico

Немачко удружење произвођача суперјахти
Немачка се брзо издвојила на тржишту изградње јахти искорачивши са неким веома специфичним карактеристикама у градњи суперјахти које савршено осликавају потребе њихове клијентеле али и будућности овог посла.

  1. Lursen – најбољи произвођачи суперјахти на свету
    Компанија за изградњу луксузних суперјахти Lursen основана је 1875. године и до данас је остала породично бродоградилиште. Ова компанија сматра се једном од два најбоља произвођача луксузних јахти на свету, а импресиван је и податак да су произвели преко 13000 пловила – углавном супер великих бродова.

Пре неколико година, још један гигант у производњи суперјахти придружио се Lursen групи, а то је бродоградилиште Blohm + Voss.

Бродоградилиште Blohm + Voss из Хамбурга је међу најбољима на свету и пружа јединствену фузију стручности за изградњу али и одржавање луксузних бродова.

Међу најпопуларнијим суперјахтама на тржишту коју потписује Lursen савез је Titania – чудо од 240 метара, које је прошле године освојило титулу најпожељније суперјахте на свету. Једна од ових лепотица превози путнике на крстарењима по целом свијету.

Фото: Yacht CharterFleet
  1. Nobskrug – изградња јахти за 22. вијек
    Мисија ове футуристички настројене фирме која је своју позицију на тржиту учврстила производњом суперјахти је да зађе на још неистражене територије у дизајну оваквих пловила, чиме би у потпуности редефинисала процес саме изградње.

Уз чврсту посвећеност да својим клијентима обезбеди само најбоље и јединствене примерке јахти, Nobskrug је развио свој препознатљиви стил и несвакидашње моделе као што су Mogambo, Tatoosh (моторне јахте) и јахте сериске производње “А” – највеће јахте икад направљене у свету.

Фото: Nobskrug, Tatoosh

Извор: portomontenegro

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest