Владика Јоаникије: Предсједник Мило Ђукановић се грубо умијешао у унутрашње ствари Цркве

Вријеме читања < 1 минут

Владика Јоаникије: Предсједник Мило Ђукановић се грубо умијешао у унутрашње ствари Цркве

“Предсједник Мило Ђукановић се грубо умијешао у унутрашње ствари Цркве са жељом да измјени њен статус и њено устројство. Тиме, на најгрубљи начин, крши Устав Црне Горе, будући да је, по Уставу, Црква одвојена од државе. Оптужује нас да смо страни антидржавни елеменат, да не признајемо државу Црну Гору и њену независност – што није тачно”, оцијенио је Преосвећени владика будимљанско никшићки г. Јоаникије, преноси Ин4с.

Када га због његове, како је рекао, антицрквене дјелатности “критикујемо са очигледним доказима да не поштује Устав и аутономију Цркве, он нас онда оптужује да нападамо државу“.

“Он мисли да је држава његов феуд којим може господарити како је њему драго. Такво девијантно мишљење је вјероватно посљедица његове тридесетогодишње владавине“, закључио је владика Јоаникије.

Сада хоће да оснива цркву, каже владика и додаје, што се више бави том темом, све више показује незнање.

„Нити је крштен, нити има основних знања о Цркви. Произвео је неравноправност између вјерама. СПЦ трпи тешку дискриминацију у Црној Гори у односу на римокатоличку и исламску. Наша основна вјерска и имовинска права су угрожена, а за посљедицу, будући да смо ми православни већина у овој земљи, имамо нестабилност црногорског друштва. За све то је одговоран понајвише Ђукановић, будући да је сва власт у његовим рукама”, рекао је преосвећени владика будимљанско никшићки г.  Јоаникије, преноси Ин4с.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest