ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ НА БЕОГРАДСКОМ СТРАТЕШКОМ ДИЈАЛОГУ: “СВИЈЕТ ПОСЛЕ ВИРУСА КОРОНА”

Директор удружења Сарадња за будућност – Црна Гора – Србија – Република Српска, Владислав Бојовић, учествује на међународној конференцији у Београду: “Свијет после вируса корона”.
Бојовић је саопштио да се на овој конференцији јасно разумјело колико је, поготово након суочавања са епидемијом короне, значајна иницијатива за много већим економским повезивањем и сарадњом држава региона, односно, колико је оправдана, и колико има смисла, иницијатива предсједника Србије за формирање „малог Шенгена“ на Балкану.
Ако жели привредни опоравак и економски напредак, Црна Гора би морала да се много више економски отвори, ослони и угледа на Србију, као и да у великој мјери преузме њен концепт рјешавања проблема, посебно у погледу смањења јавног дуга, привлачења инвестиција, отварања фабрика и производних капацитета, смањења незапослености, развоја инфраструктуре и смањења зависности од увоза.
Поготово је значајно да Црна Гора у суочавању са изазовима након епидемије вируса корона искористи потенцијал сарадње са државама региона, поготово у погледу развоја оних сектора привреде, који покрећу производњу, доносе нова радна мјеста и увећање извоза. Такође, саобраћајно повезивање, поготово сјевера Црне Горе, гдје је неопходно обновити и покренути привреду, зависи од отварања и сарадње Црне Горе са Србијом. Нажалост, власт у Црној Гори из идеолошких разлога, одржавајући неразуман непријатељски став, не користи ни приближно потенцијал сарадње са Србијом и Републиком Српском, због чега превасходно штету трпе економија и грађани Црне Горе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest