Vojska spriječila uklanjanje spomen ploče u Morinju

PREKRŠAJNI NALOG JOKIĆU

Iako je Uprava za inspekcijske poslove naložila Opštini Kotor da ukloni spomen-ploču s objekta nekadašnjeg logora Jugoslovenske narodne armije u Morinju, to se nije desilo. Pripadnici Vojske komunalnoj policiji nijesu dozvolili da ukloni ploču, a Uprava za kulturna dobra i kulturnu baštinu izdala je prekršajni nalog protiv predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Službenici komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Kotor nijesu mogli da izvrše rješenje Uprave za inspekcijske poslove u Morinju. U tome su ih spriječili pripadnici Vojske.

„Dolaskom na lice mjesta zatekli smo zatvorenu kapiju i pripadnike Vojske Crne Gore. Po dolasku na lice mjesta izvršili smo uvid zajedno sa pripadnicima VCG u predmetno rješenje. Naveli su da bez pisanog odobrenja Ministarstva odbrane ili neposerednog naređena njihovih rukovodilaca ne mogu omogućiti ulazak“, kazao je načelnik komunalne policije Miro Anđelić.

Iz Uprave za kulturna dobra kazali su nam da su zbog neuklanjanja ploče prekršajno kaznili predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, te da će u daljem postupku izvršiti kontrolni ispekcijski nadzor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest