Војска Србије у гарнизонима Рашка и Нови Пазар у првом степену приправности

Вријеме читања 2 минута

Јединице Војске Србије су у повишеној борбеној готовости у гарнизонима Рашка и Нови Пазар, јер на тај начин држава жели да пошаље јасну поруку да се више неће догодити погром српског народа, рекао је министар одбране Небојша Стефановић током посјете гарнизонима у та два града.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Министар одбране Небојша Стефановић обишао је припаднике Војске Србије у гарнизонима у Новом Пазару и Рашки, гдје је са начелником генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем присуствовао презентацији спремности припадника војске да одговори на све постављене задатке и заштити све грађане Србије. Како је објављено на сајту Министарства одбране, војници у тим гарнизонима се налазе у првом степену приправности.

Поручио је да су јединице Војске Србије у повишеној борбеној готовости у гарнизонима Рашка и Нови Пазар, јер на тај начин држава жели да пошаље јасну поруку да се више неће догодити погром српског народа.

„Наша војска не провоцира, али је спремна да заштити народ уколико се догоди било шта што угрожава његов живот. Важно ми је да видим да су ови људи расположени и спремни. Опрема и техника коју смо набављали је у правим рукама професионалаца“, поручује министар.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Стефановић оцјењује да предсједник Александар Вучић повлачи одличне потезе у циљу деескалације тренутног стања на сјеверу КиМ

Коментарише и позивање „обе стране“ да се уздрже од провокација, које стиже из ЕУ.

„Шта је то урадио Београд? Свака провокација била је од стране Приштине. И оно што сте могли да видите и на Јарињу и Брњаку. Нажалост и најновији догађај, пребијање Срба. Све оно што се дешава указује колико је предсједник био у праву када је говорио да ће се то дешавати. Да је то део организоване кампање“, рекао је министар.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Стефановић додаје и да очекује реакцију ЕУ и Кфора, али да је тренутно најважније заштити животе Срба.

„Драго ми је да предсједник води једну активну кампању у којој не дозвољавамо да нас ико гази и понижава. Драго ми је што Србија данас има много више снаге него претходних деценија и ми ћемо наставити да радимо свој посао никога не провоцирајући, али, по налогу предсједника, бити спремни да заштитимо свој народ“, закључује Стефановић.

Обиласку људства и дела најсавременије технике којима војска располаже присуствовао је и командант копнене војске генерал потпуковник Милосав Симовић, а одржан је и састанак са командатима јединица Војске Србије.

Извор: Спутњик

One thought on “Војска Србије у гарнизонима Рашка и Нови Пазар у првом степену приправности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest