„Врсни“ правник Катнић „испоштовао Мила Ђукановића“: Послао му допис да се изјасни о афери, Блажу „не знамо кад ће“. Полакоте

Вријеме читања 4 минута

Гостовање је започело динамиком својственом Катнићу ријечима „Полакоте“ истичући да је он „врсни правник“ и опаском директорице МАНС-а да је увод „о свему, само не о Ђукановићима“

фото: Бунт

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић гостовао је на једној домаћој телевизији која је однедавно у власништу „Унион“ медијске групе.

Катнић, који носи титулу „папе“ и „тајновидца“ чија се тужилачка каријера састоји од гоњења у монтираним процесима и покривања криминалних радњи Мила Ђукановића, чланова његове породице и припадника Демократске партије социјалиста на чијем је челу – говорио је о афери „Пандора“ који је објавио МАНС а ради се о истраживању 117 свјетских новинара о нелегалним радњама људи на државним функцијама. Међу њима је и Ђукановић и његови „непознати“ оф-шор рачуни на којима се налази покради новац грађана Црне Горе.

Гостовање је започело динамиком својственом Катнићу ријечима „Полакоте“ истичући да је он „врсни правник“ и опаском директорице МАНС-а да је увод „о свему, само не о Ђукановићима“.

Миливоје Катнић је рекао да је дошао у емисију као главни специјални тужилац, а не као приватно лице, тако не би дошао „ни да би му Патагонију поклонили“.

Ово је урађено да се вечерас не би знало у којој су улози наши гости. Колегиница је државни службеник и директорице МАНС-а и не знам које податке користи и које ће нам доставити„, рекао је Катнић имајући примједбу на најаву емисије.

Додао да су за дуел потребне двије компатибилне особе што он и Ћаловић Марковић нијесу.

Катнић је одбио да одговори на питање да ли му је проблем што предсједник државе крије имовину, те да не може да говори о „садржини доказа“ а да су послали допис Милу Ђукановићу да се изјасни о случају а не његовом сину. Ваљда по реду, или да „се прво испоштује старији Ђукановић“.

„Ја не утврђујемо логиком, него утврђујем чињенице“, рекао је Катнић.

На питање зашто је оборена пријава у случају Пиреус банке, Катнић је одговорио да није било доказа.

Ћаловић Марковић је казала Катнићу да се „не прави луд“ па додала „заправо, ви сте такви“, због чега је Катнић тражио паузу и замолио да га не вријеђа.

Ми смо све испитали, дошли до банке у Швајцарској која нам је рекла да је све законито„, казао је КАтнић.

Ћаловић Марковић је питала: „Банка вам је рекла да је све законито, она је вјештак?“.

Ћаловић је истакла да је Ђукановић сакрио се иза шест фирми.

„Због чега би он имао толики интерес да у времену кад није био функционер и  да сакрије имовину у пет земаља. Ђукановић све крије, неће да нам каже ко су партнери и који су послови“, навела је она.

Како је додала, ухваћен је да не говори истину, доказивајући да има траст који никад није поменуо.

„Траст се формира зарад имовине, и нас интересује та имовина. Из папира смо видјели да се документација о трасту налази у Швајцарској, који ће показати да ли на њему има имовине или нема“,  казала је Ћаловић Марковић.

Додала је да, опрост дуга фирми „Викторија бриџ“ доказује да компанија Блажа Ђукановића ради.

Упитала је специјалног тужиоца Миливоја Катнића са којим је гост у емисији је ли му спорно да предсједник једне државе крије имовину.

Казала је и да се документа везана за Ђукановића налазе у Женеви, у предграђу гдје се може десити сваког трена пожар.

„Ђукановић је сакрио пасош па ни један државни орган није могао да реагује“, додала је она.

Поручила је Катнићу да он не зна које рачуне имају Ђукановићу по цијелом свијету.

„Ми смо нашли један, а ви ни тај један не можете да провјерите. Све чините да покажете да сте највјернији адвокат Ђукановића. Је ли спорно што државни функционер крије имовину“, упитала је она Катнића.

Навела је и да је и Катнић крио имовину.

„Попијте мало воде, нисте поменули да сте добили 96 хиљада еура. Ви кријете имовину, па вам је и нормално да је Ђукановић крије. Нико није знао да сте ви добили 96 хиљада еура од вашег кума. Што сте то сакрили, зашто сте сакрили да сте узели ове паре и узели стан. Ви сте крили имовину па нам  је јасно да вам је Ђукановић другар, па ћете на погрешном мјесту тражити податке“, поручила је она.

Она је упитала СДТ-а, зашто би му био проблем имовина Мила Ђукановића, кад крије сто хиљада еура.

„Ви сте одбацили документацију око Пиреус банке и тај случај. Јесте ли Катнићу, одговорите ми. Нећете да кажете што сте ви лично урадили. Рекли сте да је кредит Мила Ђукановића у реду“, поручила је она.

Напоменула је и да је Катнић, за сваки случај Ђукановића урадио сте све да их заташкате.

„Ево имамо случај Телеком, у Америци постоје папири које ви нисте хтјели да прочитате, и око фирме Сигма преко које је сестра Ђукановића добила тај посао. Ви сте рекли да Ана Коларевић нема везе с тим. Како је Ђукановић легализовао први милион, ко су људи који су купили акције Прве банке и који су омогућили да он врати милион Пиреус банци. Јесте ли утврдили Катнићу, ко омогућио њему да стекне први милион“, казала је она.

Ћаловић Марковић је питала зашто Душку Кнежевићу, предсједнику Атлас групе није понуђен статус свједока сарадника.

Она је питала и зашто није провјерио због чега грађани плаћају одштету Калићима.

Она је казала да Катнић није хтио да чује о „прању новца Брана Мићуновића„.

Катнић је рекао да је у случају Маровић открио криминалну групу.

„У случају Кнежевића нијесмо му понудили статус свједока јер је он организатор криминалне групе. Рекао сам да може да се врати у Црну Гору и да нећу одредити притвор него нека се појави на суд. Он је казао да ће доћи кад ја не будем ту“, навео је Катнић.

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest