Вучић: Ердоган ће до краја године посјетити Србију

Вријеме читања < 1 минут

Предсjедник Србије Александар Вучић најавио је данас у Истанбулу да ће до краја године предсjедник Турске Реџеп Тајип Ердоган посјетити Србију, те истакао да пријатељство са Турском представља додатну гаранцију за стабилност и очување мира на Западном Балкану.

„Разговарали смо о свим важним темама, прије свега економским, о турским инвестицијама, како турске компаније изводе радове у нашој земљи, али и свим регионалним питањима и односима Србије и Турске. Од билатералних до укупних односа и о сарадњи у свим другим областима“, истиче Вучић.

„До краја године услиједиће званична посјета Ердогана Србији и то ће бити прилика да додатно разговарамо о важним питањима за Балкан и цио регион. Турска је велика регионална сила“, објавио је приједседник Србије Вучић.

Фото: Printscreen/Instagram

Он је исказао задовољство постигнутим нивом билатералних односа за које је рекао да их одликује интензиван политички дијалог, продубљена сарадња и међусобно повјерење и поштовање, а оцијењено је да „изузетан лични и професионални однос двојице предсједника значајно доприноси развоју политичких, економских и свих других веза измеду Србије и Турске“.

– Инвестиције турских компанија у Србију у последње двије године се интензивирају са перспективом даљег раста – закључио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest