Вучић и Ердоган разговарали о Космету: Дијалог једини начин за рјешавање осјетљивог питања

Вријеме читања 2 минута

У саопштењу се додаје да су Вучић и Ердоган разговарали и о ситуацији у региону

Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган потврдио је данас, у телефонском разговору са предсједником Србије Александром Вучићем, да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине, саопштила је прес служба предсједника Србије.

„Предсједник Вучић и предсједник Ердоган су разговарали и о ситуацији у региону. С тим у вези, предсједник Вучић је изразио очекивање да ће предсједник Ердоган и Турска наставити да пружају подршку дијалогу Београда и Приштине, као једином начину за рјешавање, за Србију, осјетљивог питања Косова и Метохије“, напомиње се у саопштењу.

Како се истиче, “председник Ердоган је овом приликом потврдио да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине”.

У саопштењу се додаје да су Вучић и Ердоган разговарали и о ситуацији у региону.

Двојица званичника су размотрили и различита глобална питања, са увјерењем да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој садржајан разговор.

Председник Вучић је позвао предсједника Ердогана у посјету Србији, што је шеф турске државе прихватио и потврдио.

Председник Вучић је у разговору изразио саосећање поводом жртава пожара који харају турском обалом и, такође, изразио спремност да наша земља, у оквиру својих могућности, помогне у заустављању ватрене стихије, као и у отклањању њених последица.

Захваливши на пријатељској подршци, Ердоган је, знајући да у одмаралиштима на тамошњој обали борави много српских туриста, рекао да турске власти чине све за њихову безбједност.

Двојица државника су констатовали да су билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу, посебно њихова економска сарадња, изразивши наду да ће она, уз постојеће могућности, значајно напредовати, наводи се у саопштењу.

(Извор: Новости)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest