VUČIĆ IM OPET KRIV! DPS donio konačnu odluku o POPISU!

Foto: Jutjub printskrin/ RTCG - Zvanični kanal

Demokratska partija socijalista neće učestvovati na popisu, kazao je na današnjoj pres konferenciji v.d. predsjednika te stranke Danijel Živković. On je rekao da nijesu ispunjeni uslovi iz Sporazuma o popisu i pozvao njihove predstavnike da napuste popisne komisije.

“DPS je spreman da učestvuje u popisu ako se odloži za još nekoliko dana i ispune se svi uslovi. DPS u ovakvim uslovima ne može učestvovati u popisu. Juče smo na sastanku sa premijerom tražili odlaganje od nekoliko dana. To podrazumijeva nekolko stvari koje nedostaju”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, nedostaju popisivači, nije ozbezbijeđen paritet, jer nijesu, kako je dodao, mogli da animiraju dovoljan broj ljudi što se potvrdilo na terenu i ne postoji specifikacija projektnog rješenja softvera.

“Na današnji dan svi uslovi iz Sporazuma nisu ispunjeni. Popis nije odložen na insistiranje predsjednika Skupštine Andrije Mandića, koji radi po nalogu Beograda. Ucjena Mandića je veća od dogovora koji bi sproveli vlast i opozicija”, dodao on, navodeći da je na sastanku sa premijerom Milojkom Spajićem i MONSTAT-om konstatovano da nijesu ispunjeni svi uslovi.

Živković je naveo da im nije cilj nije opstrukcija popisa, nego izgradnja povjerenja.

“Ali ako Andrija Mandić kaže, popis se mora desiti 30. novembra, bili ispunjeni uslovi ili ne, onda je jasno šta je nečija namjera”,zaključio je v.d. predsednika DPS-a.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest