Вучић: Ја се не борим за Путина и Бајдена, него за људе у Србији

Пут Србије је нешто што је много тешко, трновито.. али то је пут који брине о интересима државе. Неће бити лако у будућности, поручио је он

Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаном отварању новог производног погона фабрике Грундфос, након чега се обратио медијима. Том приликом, говорио је о санкцијама Русији, Путину и Бајдену.

Вучић је рекао да ће се обратити нацији 8. октобра, као што је данас било најављено.

Колико већ од петка имамо важне састанке, прво долазе европарламентарци, њемачки изасланик, затим у суботу у Бугарску идемо, сусрет са Урсулом фон дер Лајен. Разговараћу и са Виктором Орбаном, о чему ћу такође говорити осмог. Да видимо шта се збива око тзв. Косова и Савјета Европе, 4. и 5. ћемо то да видимо. 6. је велики самит политичке заједнице. 7. имамо једну, двије или три најважније фабрике, отварање фабрике након више година напорног рада“, додао је Вучић.

Он је рекао да ће говорити о свим мјерама које ће државни врх донијети.

Тада ћемо говорити о свим нашим потезима, мјерама, енергетској ситуацији, снабђевању храном, да људи знају колика ће примања имати у јавном сектору, људи ће тада сазнати шта ће бити наше мере за уштеду енергије. Шта све треба да урадимо и какву ћемо политику да водимо, имајући у виду шта се све дешава, рекао је Вучић.

Вучић се осврнуо на ситуацију у Украјини и то што Србија и даље није увела санкције Русији.

210 дана смо издржали са стабилном политиком, мислим да то нико није очекивао… Пут Србије је нешто што је много тешко, трновито.. али то је пут који брине о интересима државе. Неће бити лако у будућности. Вучић због Путина не уводи санкције? Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, ја се борим за ове дивне људе, за нашу дјецу и родитеље, за све људе у Србији. Баш ме брига за стране лидере. Гледам како да у овим тешким тренуцима Србија не буде на њиховом удару и гледам како да размишљам о дану после. Неко мора да размишља шта ћемо сјутра кад будемо имали мир, јесмо ли успјешно одбранили наше интересе или нисмо, додао је он.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest