Вучић: Не интересују ме безбједносне процјене, наш посао је да прије свега бринемо о припадницима српског народа

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да још увијек није донио одлуку да ли ће 5. септембра присуствовати свечаности устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу.

Фото: Printscreen

– Сагледавам све и при томе се не руководим оним што саопштавају безбједносне службе, и нећу у томе налазити излаз за своју одлуку, већ ћу је донијети засновану на политичким аргументима. Желим митрополиту Јоаникију много успјеха и нашем патријарху Порфирију на његовом светом путу. Желим нашем и вјерном народу у Црној Гори добру и бољу будућност – истакао је Вучић.

Он је истакао да неће чекати задњи дан да донесе одлуку и да ће јавност о томе обавијестити 2. или 3. септембра.

– Ни на који начин не желим да изазивамо додатне тензије или да било коме правимо било какве проблеме. Црна Гора нама мора да буде пријатељска држава. Да ли смо увијек сагласни или не, са одлукама нечијег руководства то је друга ствар, а потупуно друга ствар је однос према народу у Црној Гори, који поштујемо и волимо без обзира и на вјерску и на националну припадност. Наравно, наш посао је да прије свега бринемо о припадницима српског народа – закључио је Вучић.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest