Vučić o Milanovićevoj izjavi da su KOSOVO OTELI Hrvatska i međunarodna zajednica

Foto: Jutjub printskrin/Александар Вучић

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi volio da čuje u cjelini izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj se govori o tome da je Srbiji oteto Kosovo.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa češkim predsjednikom Milošem Zemanom na pitanje kako komentariše izjavu Milanovića: „Mi i međunarodna zajednica Srbiji smo oteli Kosovo“, rekao da će pažljivo pogledati tu izjavu.

Dodao je da je Zemanu i njegovoj delegaciji pričao i o odnosu prema teritorijalnom integritetu Srbije i da im je između ostalog rekao šta se dešava kada neki ljudi dođu u Srbiju i traže da poštujemo nešto što bi oni voljeli da poštujemo.

„I kada izvučem Povelju UN i Rezoluciju 1244 i sve sporazume, Briselski, Vašingtonski… pitam koji sporazum želite da poštujete – a onda ili dobijete ćutanje ili arogantniji odgovor. Vi znate da to nije realnost, a mi smo ti koji kreiramo realnost. Ako želite da gledate u budućnost zaboravite papire i pravni poredak, koga briga za to, morate da se upodobite“, rekao je Vučić koji je domaćin Zemanu koji u Beogradu boravi od juče u zvaničnoj oproštajnoj poseti na kraju drugog petogodišnjeg manadata.

Podsjetimo – KOSOVO je oteto od Srbije, poručio je danas u Petrinji hrvatski predsednik Zoran Milanović i naveo: „To smo uradili mi i međunarodna zajednica“.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest