Вучић: Остаће уписано да је Подгорица задала ударац Србији прије Приштине

Казао је и да у Србији има много њих који би хтели да је Београд претекао Подгорицу, али, додаје, срећом, нису на власти

Предјседник Србије Александар Вучић, поводом најаве усвајања резолуције о Сребреници у косовској* скупштини, рекао је да је упозоравао на то, и нагласио да је једино изненађење то да је Подгорица у томе била „ревноснија“ и бржа од Приштине.

Вучић је подсјетио да је, када је црногорски парламент усвојио резолуцију о Сребреници, упозорио да ће кренути поплава истих резолуција у свим парламентима у окружењу, да ће сви жељети јасно да се изјасне и изразе да су Срби починили геноцид и покажу своје опредељење тобоже за добросусједске односе, али тиме прије свега задају Србији ударац.

Те резолуције, каже, ће се наставити, али је изразио увејрење да ће негдје моћи да се избјегне због добрих односа.

„Изненађујуће је да је Подгорица у томе била ревноснија и бржа од Приштине“, рекао је он.

Казао је и да у Србији има много њих који би хтјели да је Београд претекао Подгорицу, али, додаје, срећом, нису на власти. Упитан за долазак Веслија Кларка на Косово* рекао је да не жели то да коментарише.

„Они тамо имају фактичну власт на терену, шиканирају Србе сваког дана, али ако желите да кажете да ће да створе силну војску која би могла угрозити Србију, постоје прецизне математичке рачунице, немам страха“, објаснио је он.

Извор: Спутњик

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest