ВУЧИЋ: Ово је само почетак, желе да Срби нестану

20 маја 2020

фото: alo.rs

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са патријархом српским господином Иринејем.

Последњи њихов разговор био је пре недељу дана поводом хапшења владике Јоаникија и свештеника Српске православне цркве у Црној Гори.

Тада су упутили подршку верницима и свештенству у Црној Гори и изразили забринутост поводом хапшења и статуса Српске православне цркве.

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИKА ВУЧИЋА

Он је рекао да је посебно интересантно да се политика меша у црквено уређење и духовне ствари и да као што се то не чини у Србији, он очекује да се тако нешто не ради ни у Црној Гори.

– Неко покушава да створи нови цркву у Црној Гори са само једним разлогом, а то је да у наредних 10 година нестане српски народ – рекао је Вучић.

Он је рекао да неће дозволити кидање националног ткива српског народа, само зато што је неко помислио да се Срби асимилују и да се нада да патријарх није у праву када каже да је могуће протеривање Срба.

– Ми ћемо бити уз свој народ, а нових „Олуја“ и прогона српског живља неће бити – нагласио је Вучић и рекао да Србија и Црна Гора морају да буду блиске државе.

– Ми Срби тражимо само једно, да будемо своји на своме. Нико нема право да угрожава идентитет српског народа – истакао је он и рекао да је донета одлука да се помогне српским организацијама у Црној Гори, свим осим политичким како би се очувао идентитет српског народа.

ОБРАЋАЊЕ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА:

– Србима у Црној Гори никад теже! Горе него у Отоманском царству! У време комунизма имали више респекта према српској цркви, циљ је да се протера српски народ! Да ли председник Ђукановић има у виду свој народ и стање које је он створио у Црној Гори? План је да тамо више нема СПЦ и српског народа. Апелујем и са болом у души апелујем на Ђукановића да види шта ради, не чини добро ни својој породици ни народу. Један човек који је атеиста хоће да сломи цркву – рекао је патријарх Иринеј

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest