Вучић: Прошла су времена у којима слободне и независне државе неко може да уцењује

Вријеме читања 2 минута

Након детаљних и свеобухватних консултација са сарадницима и члановима влада, лидери Србије, Албаније и Северне Македоније – Вучић, Еди Рама и Димитри Ковачевски – јуче су донели одлуку о заједничком одласку на самит ЕУ – Западни Балкан.

Фото: Printscreen/Youtube

Говорећи о притисцима на Србију, председник Србије Александар Вучић је рекао:

„Прошла су времена у којима независне и слободне државе неко може да уцењује. Ми смо овде дошли код пријатеља. Верујем у европску будућност и Србије и региона. Заједно ћемо се са нашим пријатељима из региона борити за ту европску будућност, али поштујући себе. Заједнички можемо ного тога да урадимо. То да смо уплашени и то да смо ми много мали, а неки много велики, то оставите, то су приче за малу децу. Северна Македонија је нама братска земља. Ми ништа од вас не тражимо и не очекујемо, само да убрзано развијамо наше пријатељске и братске односе и верујем да ћемо увек и на европском путу и на свим другим путевима бити заједно“ – рекао је Вучић.

На питање како гледа на изјаве хрватских званичника да „Србија више не може да седи на две столице“, председник Србије Вучић је рекао:

„Србија седи на својој столици. И нису ваш премијер и ваш председник ти који ће да воде политику Србије, већ грађани Србије преко свог руководства. Честитам им на томе што би волели да воде политику Србије, јер то показује наш значај и желим им све најбоље.“

„Срамота је што је Бугарска киднаповала ЕУ. Не очекујем добре вести, једна НАТО земља киднаповала је остале НАТО земље“ – закључио је Вучић.

Током Самита, председник Србије Вучић имаће и билатералне сурете са званичницима ЕУ и лидерима Западног Балкана.

Извор: Alo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest