Вучић, Рама и Ковачевски одлучили: Заједно ће учествовати на Самиту ЕУ – Западни Балкан

Вријеме читања 2 минута

Како се наводи, усаглашени су и принципи који ће представљати главну окосницу разговора са бројним званичницима Европске уније

Фото: Printscreen/Youtube

Након детаљних и свеобухватних консултација са сарадницима и члановима влада, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Албаније Еди Рама и премијер Сјеверне Македоније Димитар Ковачевски, размотрене су околности и донели одлуку о заједничком одласку на самит ЕУ-Западни Балкан, који ће се одржати у Бриселу 23. јуна 2022. године, саопштено је из кабинета предсједника Србије.

Како се наводи, усаглашени су и принципи који ће представљати главну окосницу разговора са бројним званичницима Европске уније.

– Имајући у виду да Република Србија, Република Албанија и Република Сјеверна Македонија дослиједно заступају интересе својих грађана и цијелог региона Западног Балкана на свим релевантним међународним форумима, одлука о учешћу и заједничком приступу на самиту у Бриселу представља још један корак у борби за напредак наших земаља, али и јасан сигнал да и поред бројних препрека, настављамо да дајемо конструктиван допринос на путу ка евроинтеграцијама, стоји у саопштењу.

Додају да су свесни да теме о којима ће разговарати на самиту неће бити лаке, али да ће њихово учешће још једном показати и потврдити посвећеност европском путу Србије, Албаније и Сјеверне Македоније.

– Такође, договорено је да на састанцима у Бриселу наставимо да се боримо за дијалог као главни и једини исправан модел за рјешавање свих отворених питања, уз улагање напора за јачање међусобног повјерења и интензивирање комуникације са званичницима Уније, све у циљу наставка борбе за што бољи живот свих наших грађана, закључује се у саопштењу.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest