Вучић спортистима пред ОИ: Слободно се такмичите против Косова

Ми вас нећемо тјерати на политичке акте или било шта, навијаћемо за вас и вољећемо вас и од вас нећемо тражити ништа, поручио је он

Предсједник Србије Александар Вучић примио је спортисте и чланове Олимпијског тима Србије који ће наступати на играма у Токију и поручио џудисткињама и теквондисткињама да слободно наступају против такмичарки са Косова.

-Милице и Марице, пошто ћете имати у конкуренцији такмичарке са такозваног Косова, не брините ништа. Ви се бавите спортом. Побјеђивале или губиле, не брините, бићемо уз вас. Само радите свој посао и ништа друго. Ми вас нећемо тјерати на политичке акте или било шта, навијаћемо за вас и вољећемо вас и од вас нећемо тражити ништа. Ни да напуштате постоља ни да не учествујете, ми политичари ћемо се бавити тиме- казао је Вучић.

Он је данас уручио државну заставу ватерполисти Филипу Филиповићу, који је одређен да носи заставу Србије на отварању Олимпијских игара, и захвалио свим спортистима за велики труд који су уложили у представљању свог народа и државе.

Предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић додао је тим поводом да је обавеза српских спортиста да побјеђују јер их на то, како је оцијенио, тјерају углед који имају у свијету и спортска историја.

-Идемо да се боримо са пуно самопоуздања. Вама који још нисте освојили медаље желим да узмете пелцер од Новака Ђоковића, бар два грама његовог менталитета и биће све у реду- порчио је Маљковић.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest