Вучић: Везе Србије и Грчке су веома јаке, важно је да побољшамо животни стандард наших грађана!

Вријеме читања 2 минута

Предсједник Србије Александар Вучић борави данас у Грчкој гдје ће присуствовати церемонији обиљежавања почетка радова на изградњи терминала за течни природни гас

„Наше везе су веома јаке, нису само оне питање већ и повезивање као и наше пријатељство, да бринемо једни о другима. Када кажемо да је потребно да саградимо наш део, треба бити искрен да је највећи део тог пројекта финансиран од стране ЕУ“, рекао је Вучић.

„Сада када је ово спремно и када у будућности можемо да преузмемо велике количине гаса, треба да и ми побољшамо нашу гасну инфраструктуру и повезујемо се са бугарским пријатељима“, рекао је Вучић.

Вучић је казао да ће морати да се уради нешто и на повезивању Северне Македоније, и да тамо мора много ствари да се уради.

Рекао је да је захвалан ЕУ, јер, како је истакао, када се говори о потребама да се изгради наш део, највећи део пројекта финансирала је Унија.

Тако ће, додаје, и пројекат повезивања са Северном Македонијом финансирати ЕУ.

„Морам да кажем да верујем да можемо заједно да учинимо велики број ствари. На том путу, међутим, видим доста препрека, и то није само енергетско питање, већ и храна, вода и много других тешких изазова које ћемо морати да решавамо у будућности“, објаснио је Вучић.

Изразио је наду да ће се наћи добра решења како за европски, тако и наш народ.

„Лако је увек направити неку церемонију, али кључни су животи наших грађана, важно је да побољшамо животни стандард наших грађана и да све изазове превазиђемо уз помоћ ЕУ“, објаснио је он, преноси Борба.

Подсетимо, у грчком граду Александруполију данас ће бити обележен почетак радова на изградњи терминала за течни природни гас (ЛНГ), а церемонији ће присуствовати и председник Србије Александар Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest