Вучићево упозорење: Приштина би једним потезом да укине међународни правни поредак

Вријеме читања < 1 минут

Ако Приштина буде поднела захтев за чланство у Савету Европе, онда је јасно да за њих не постоје ни Бриселски ни Вашингтонски споразум и да у потпуности укидају међународни правни поредак, рекао је председник Србије Александар Вучић у Бриселу, након састанка са комесаром Европске уније за проширење и суседску политику Оливером Вархељијем

Вучић се после сусрета са Вархељијем накратко обратио јавности и коментарисао информације да ће Приштина сутра поднети захтев за чланство у Савету Европе.

Тешко питање за нас. Очигледно је да неки људи раде на дестабилизацији целог региона и на дестабилизацији Србије. Ако они то ураде, онда је јасно да за њих не постоји ни Бриселски ни Вашингтонски споразум ни Резолуција 1244, да у потпуности укидају правни поредак и међународни правни поредак. Биће интересантно да видимо ко ће од свих оних који се заклињу у међународно право да подржи нешто тако. Ми ћемо одговорити озбиљно и одговорно и снажно штитити своју земљу“, рекао је председник.

На питање новинара о новим притисцима на Србију да уведе санкције Русији, Вучић је одговорио да ће Србија „доносити одлуке у складу са својим интересима“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest