(ВИДЕО) Вучуровић: Институцијама које су блиске криминалу, попут предсједника ЦГ, АНБ или АСК, укинути финансирање из буџета

Фото: Поглед

Посланик ДФ Јован Вучуровић казао је у скупштини ЦГ, током расправе о техничком ребалансу буџета, да институције које отворено раде против интереса народа и државе баш кроз буџет треба санкционисати, смањењем или потпуним укидањем средстава.

Он је истакао да треба укинути финансирање предсједнику ЦГ јер се са тога мјеста осмишљавају главне активности против народа и државе, да одатле долази највећа несрећа за грађане ЦГ, и да се координирају акције картела који уништава ЦГ.
И заиста нема потребе да, поред новца који је стечен криминалом, предсједника ДПС још додатно сервисирамо новцем грађана.

,,Исто тако, зашто би ова држава издвајала један једини цент за АНБ, која је деценијама сервис једног човјека и организованог криминала, која учествује у најпрљавијим пословима иза којих стоји и данас врх бившег режима и са њим повезана лица у тужилаштву, судству, полицији”, истакао је Вучуровић.

Он је нагласио да је АНБ неопходно распуштити, а сараднике мафије похапсити, и правити нову професионалну и независну службу, а никако их финансирати.
,,Као што видимо, криминално дјеловање АНБ се наставља И тиме што су на МТН поново ставили лидере ДФ, без одлуке врховног суда, а за потребе нарко картела који блиско сарађују са Ђукановићем”, казао је Вучуровић.

,,У том истом колу сарадника И заштитника бившег режима, криминала И корупције не заостаје ни Агенција за спречавање корупције, односно за заштиту корупције Мила Ђукановића И Прве фамилије. Свједоци смо само последњих мјесеци откада се открива овај тешки криминал на који начин је функционисао АСК, који је ћутао и прелазио преко огромних средстава које на својим рачунима имају људи из врха власти, полиције, судова”, навео је он.

Ту су такође и друге институције које раде не у интересу грађана него једног човјека, попут Усдтавног суда, Привредног суда, итд…

Он је рекао да се у том низу изранављених институција, налази и министарство вањских послова, које је легло екстремизма и гдје се као посебна дисциплина и даље ,,његује” дискриминација над читавим народима И гдје се поново јавно саопштава да ту и у амбасадама нема мјеста за оне који не припадају идеологија Секуле Дрљевића и монтенегринских фашиста.

,,Такође, важно је скренути пажњу на то да неке општине у ЦГ не смију бити фаворизоване од стране државе у односу на друге, па самим тим не би требало ни Цетиње да има посебно буџетско издвајање, јер се тиме дискриминишу друге оштине. Зашто то не би имали Никшић, Пљевља или Херцег Нови…”, наводи Вучуровић.

,,Дакле, овај буџет пуне грађани ЦГ, а они сигурно нису пресрећни да се финансира оно што није у њиховом интересу”, закључио је он.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest