Вучуровић: Смјена или оставка Ђукановића

Фото: Поглед

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић казао је Адриа телевизији да Скупштина Црне Горе има већину за смјену Мила Ђукановића, јер, како наводи, предсједник државе не само да је прекршио Устав, већ насиљем руши и парламент и Владу.

Вучуровић подсјећа да је предлог за разрјешење Ђукановића потписао 41. посланик и очекују да ће га Скупштина, уколико предсједник државе сам не поднесе оставку, разријешити.

„Ђукановић је функцију злоупотребио за властити интерес и корист своје политике, а против Црне Горе и њених грађана, кршећи Устав и законе Црне Горе. Тврдимо да је извршио државни удар и ми смо навели све разлоге због којих треба да буде смијењен, јер, између осталог, није позвао на консултације демос и предложеног мандатара Миодрага Лекића, Уједињену ЦГ, Радничку партију Црне Горе“, истиче Вучуровић.

„Све ово што ради М. Ђукановић ради како би покушао да опстане на власти након серије грешака и кршења Устава. Наравно, ми му то нећемо дозволити- што се каже Скупштина је мајка свих власти свуда, па тако и у Црној Гори. Ми имамо 41 потпис, 41 човјек је већина и ми ћемо истрајати да предсједник буде смијењен“, поручио је Вучуровић.

Како је оцијенио, позив Ђукановића да Парламент себи скрати мандат „је потез очајника и то му нећемо дозволити“ .

„Све ово зна и сам предсједник, и било би природно и морално да поднесе оставку“, напомиње Вучуровић.

„Можда би било пожељно да он поднесе оставку и тако растерети и овај народ и ову државу свога 30-годишњег присуства, тачније 30 година терора и пљачке управо у режији Мила Ђукановића и било би најбоље да се он сам повуче, али наравно ако буде пружао отпор ту је 41 посланик да га смјени у Скупштини Црне Горе“, казао је Вучуровић.

Како се наводи у документу Демократског фронта , предсједник Црне Горе повриједио је члан 95 став 5 Устава Црне Горе јер није позвао на разговоре о мандатару за састав Владе све представнике политичких партија заступљених у Скупштини Црне Горе, а што је био дужан да учини.

Извор: Адриа.тв

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest