Вујовић: Радници Жељезаре подржавају ЕПЦГ; Давидовић у преговорима са Тошчеликом

Фото: Поглед

Након продаје акција ЕПЦГ је спремна да уђе у рјешавање проблема Жељезаре, казао је представник те компаније Миро Врачар. И Миодраг Дака Давидовић казао је да су са преговори са Тосјалијем са његове стране и даље актуелни, и да нијесу прекидани уопште. Представник Синдиката Жељезаре Иван Вујовић казао је да радници Жељезаре у потпуности подржавају ЕПЦГ, те да нијесу били упознати са чињеницом да Давидовић и даље води преговоре.

„Ми смо започели преговоре са Тошчеликом, међутим ону су јако успорени и још увијек немамо никакаву цјеновну понуду. ЕПЦГ је заинтересована за имовину компаније. Тошчелик је изразио намјере продаје компанија који газдују том имовином. Они нам нијесу дали конкретну понуду. Ми смо настојали да обављамо видео састанке, али су они у преговорима често остајали недоречени“, казао је Врачар.

Он је подвукао да ЕПЦГ има наум да купе имовину.

„Ми смо тражили понуду. Настојимо да вежемо ова два процеса, или добијамо нништа или добијамо имовину Жељезаре. Ми као ЕПЦГ смо потпуно сагласни и да Давидовић уђе у Жељезару“, нагласио је Врачар.

Говорећи о продатим акцијама, Врачар је казао да се Влада Црне Горе јавила као једини купац.

„Ми смо након продаје ових акција предвидјели перминентну продају на слободном тржишту, међутим због кашњења државне администрације нама није остало времена да идемо на перманентну продају. Нама је ускраћено вријеме да изађемо на слободно тржиште“, казао је Врачар.

Представник Синдиката Жељезаре Иван Вујовић је оцијенио да је продаја акција први корак ка предузимаму фабрике, и да је ЕПЦГ у преговорима са Тосјали групом.

„Нећемо наспустати кров фабрике док се не риеши ситуација, и већ су почеле да нам пристижу кривичне пријаве“, казао је Вујовић који је подсјетио да су радници Жељезаре на крову од 11. августа 2022. године.

Позвао је надлежне да испитају нерегуларности турских власника при функционисању фабрике.

РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest