Vujović: „Vlasnici i obezbjeđenje Željezare isključili vodu radnicima“

Foto: Pogled

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović saopštio je da su turski vlasnici Željezare i njihovo privatno obezbjeđenje isključili vodu radnicima u krugu fabrike u Nikšiću, dodajući da tako žele da naprave ekološku katastrofu.

„Neko će reći da je to njihovo pravo, ali treba da se zna da u krugu fabrike ima još privatnih preduzeća kojima je, takođe, isključena voda. Radnici treba da se zaraze i da bi se tako natjerali da napuste krov i borbu za svoja radna mjesta. Sigurno da to neće uspjeti ni one kolege koji su prije neki dan na nas zvali policiju zato što smo spriječili izvoz mašina poljske kompanije, jer smo imali sumnju da turski investitor tako želi da izvozi rezervne djelove naših mašina“, rekao je Vujović.

Vujović podsjeća na dogovor sa Poljacima da mogu da izvoze mašine samo da obavijeste radnike, dodajući da su te mašine i dalje u krugu fabrike, jer im, kako kaže, sada ne dozvoljava Toščelik i privatno obezbjeđenje da izađu.

„Ne optužujemo, samo pitamo zašto? Da nijesu možda oni taj dan spriječeni u nekim svojim nelegalnim poslovima? Isto tako nas neće spriječiti ni privatno obezbjeđenje u našoj borbi čiji je posao da čuvaju ovu fabriku od spoljnih i unutrašnjih krađa, a ne da zatvaraju vodu po toaletima u upravnoj zgradi. Iako je dio nas bio da se odmah uključi voda, preovladao je razum naših kolega koji su nas ubijedili da pustimo i da nastavimo našu borbu sa ili bez vode“, dodaje Vujović.

Vujović je poručio da ih neće pokolebati sa zatvaranjem vode, jer su ih tim činom, kako kaže, još više učinili da budu jači i istrajniji u borbi.

„A vi ste pokazali koliko ste mali i mizerni i zašto mi i vi nijesmo i ne možemo biti isti. Nadamo se da će ovo biti još veći podstrek i EPCG da što prije završi ove pregovore sa turskim Tosjali Holdingom, jer ovo je još jedan dokaz u kakvoj se situaciji nalaze radnici Željezare više od 10 godina“, zaključio je Vujović.

Izvor: rtcg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest