Вукићевић Абдићу: По којем је то протоколу СЗО предвиђено да регионална болница за југ Црне Горе НЕМА пулмолога

Вријеме читања 2 минута

Поставља се питање ако је ово истина, зашто се исти Абдић хвалио донацијама респиратора од стране НАТО пакта, зашто је Црна Гора потрошила милионе за респираторе који су да се закључити из Абдићеве изјаве, штетни по пацијента

Маја Вукићевић

Сцене прекјучерашњег инцидента испред ковид одјељења у Бару, када породица преминулог пацијента Г. К. (48) покушава да уђе у болницу, а претходно не добивши информације о његовом здравственом стању, одјекнуле су у јавности.

Овај догађај по свему судећи, само је оголио тешко стање у ком се налази барска која је и регионална ковид болница за јужну регију. Индикативна је изразито велика смртност у овој установи, и све гласнији вапаји пацијената и грађана, који говоре о томе у каквом стању се налази барска општа болница. Како нам је казала посланица владајуће коалције „За будућност Црне Горе“ Маја Вукићевић, иако ковид центар за југ, у болници нема пулмолога.

„Испод радара јавности јуче је прошла и изјава доктора Нермина Абдића, о вјероватноћи преживљавања на респиратору“ реаговала је Вукићевић.

Поставља се питање ако је ово истина, зашто се исти Абдић хвалио донацијама респиратора од стране НАТО пакта, зашто је Црна Гора потрошила милионе за респираторе који су да се закључити из Абдићеве изјаве, штетни по пацијента.

Абдић, како наводи Вукићевић, тврди да је у Бару све рађено по протоколу, па би ваљало да одговори којим је то протоколом СЗО предвиђено да болница која је регионални центар за борбу против ковида за југ Црне Горе, нема доктора пулмолога.

Овакво понашање, по њеним ријечима, које демонстрирају ових дана показује како се управљачка структура здравства удаљила и од струке и од грађана, и апсолутно само брани своју позицију. Прави хероји ове борбе јесу доктори и особље, али они који су на првој линији фронта. Много већи хероји су и радници ангажовани на одржавању хигијене, који раде у тешким условима од ових манекена у фотељама.

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest