Вуковић има рецепт за кризу: Мишков “мали” нуди грађанима да гледају у магични точак и забораве на глад!


Магија пред којом, барем за тренутак, нестају корона, финансијска криза и све муке које су нас снашле посљедњих годину дана, написао је данас градоначелник Подгорице Иван Вуковић на Фејсбуку. Изгледа да је пронашао рецепт за кризу и све проблеме грађана. Њему је можда лако, он је Мишков мали, али нажалост већини грађана који су погођени корона кризом и пљачком током претходних 30 година, није тако лако да забораве на проблеме.

Можда он заборавља на муке кад помисли на Панорамски точак којег последњих дана жустро промовише, али грађани сигурно не.

Њему је и лако, ипак је братанић Миодрага Вуковића, навикао је на лагодан живот. У међувремену је нашао и “неутралну” Белгију на мапи, али и Подгорицу прекрстио у Посју.

Док свакодневно јадикује и критикује министарку здравља око броја обољелих од коронавируса, градоначелник отвара точак испред којег се дневно окупи више стотина грађана. Број заражених расте, а његово је изгледа само да брине о точку, изборима у Никшићу и радницима Монтенегро аирлинеса.

Сјетио се градоначелник да их помогне са 250 евра, и још једном се покаже као добар, а не сјећамо се кад је обишао угрожене Подгоричане, или Видоја Жугића бескућника који живи под Горицом у центру града.

Додуше, обишао је поплављено подручје у Зети, али са друге стране, није успио да се договори са мјештанима Ботуна који протестују и више година упозоравају градску администрацију у вези са постројењем за прочишћавање отпадних вода. Градоначелник, као и претходници остали су глуви на њихове апеле.

Док машта и заборавља на кризу, не сјећа се ни базена црвеног муља код КАП_а, и проблеме које узрокује мјештанима који у близини покушавају да се баве пољопривредом.

Недавно је најавио комби који ће превозити најстарије Подгоричане, али се није сјетио да објави да ли се и како возе стари људи и како иде тај пројекат.

Једно је сигурно, Вуковић ће остати препознат као градоначелник који је градио споменике и бициклистичке стазе гдје треба и не треба, али и по панорамском точку усред корона кризе.

Док заборавља на проблеме док гледа у “магични” точак, хоће ли грађани заборавити да и даље колектора нема, неурађене улице пуне воде усред сваке падавине, зграде са којих опадају фасаде приликом јачег вјетра, или то што нека насеља на периферији града немају воде. Хоће ли заборавити да немају новца до краја мјесеца?

Однос према вјерницима СПЦ у Подгорици

Наравно да неће, исто као што неће заборавити да је Мишков мали некад више био посланик ДПС-а него што је градоначелник. У појединим моментима, дјеловао је само да је градоначелник једног дијела грађана, па се сјетио да поклони земљиште непризнатој цркви, заборављајући да већина грађана Главног града припада СПЦ-а.

“Они који сјутра гласају за измјене Закона о слободи вјероисповијести, гласаће за то да се Цетињски и Острошки манастир, манастир Морача и Ђурђеви ступови, и стотине других црногорских светиња поклоне Српској православној цркви, формираној у другој држави вјековима након што су оне изграђене, с циљем ширења српске националне мисли”, поручио је градоначелник пред изгласавање закона.

Остадоше и цркве и манастири у Црној Гори, и храм у Подгорици, и након његове приче и упозорења, али вјерници добро памте и ове ријечи. Упамтише и укидање новогодишњег базара пред православни Божић прошле године.

Вуковић се није ни сјетио да прогласи Дан жалости када је умро митрополит црногорско-приморски Амфилохије, а није ни осудио уништавање билборда са његовим ликом у Зети.

Милан Кнежевић га је оптужио за уништавање билборда, што је он оштро негирао. Иако је прошло скоро два мјесеца од кад је билборд уништен, Вуковић се није као градоначелник потрудио да нађе починиоце.

И неће их пронаћи. Ипак је Вуковић онај који је рекао да литије имају за циљ нестанак Црне Горе.

Прошле су литије, прошли и избори, Црна Гора и Вуковић су и даље ту. Неће ниђе, бар не до следећих локалних избора.

Borba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *