Вуковић о „комитском“ бојкоту: Производи Плантажа су једнако и српски и црногорски и свих људи који су нам годинама лојални

Подсјетимо, компанија „13. јул Плантаже“ издала је посебну серију вина у част устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, и у њиховом објекту, екслузивном винском подруму ресторану Шипчаник, приређен је свечани ручак поводом устоличења митрополита

Мирослав Вуковић

Домаћи медији пренијели су још у понедјељак вијест да је угоститељски објекат „NYC caffe“ на Цетињу повукао до даљњег из понуде сва вина „13. јул Плантаже“.

„Због злоупотребе црногорског бренда ‘Плантаже’ од стране владајућих структура, а у сврху промоције интронизације Јоаникија, обавјештавамо цијењене госте да ћемо сва вина ове фирме повући из употребе до даљњег. Негатор Црне Горе и црногорске нације није достојан наших гостију“, објављено је на Инстаграм страници овог локала, чије је власнике изнервирала посебна серија вина – „Аксиос“.

Како незванично сазнајемо, њиховим путем могле би кренути и неке друге, „сунчане“ и „патриотске“ компаније.

Плантаже су годинама уназад, у периоду бившег режима, пуно пута директно помагале неке од тих који се сад оглашавају и позивају на бојкот наших производа.
Међутим, компанија ни тада није осјетила бенефите од њих већ су они на разне начине протежирали нека друга, инострана вина, реаговао је за ИН4С, Мирослав Вуковић, директор „Плантажа“.

„Због тога, не очекујемо ни сад помоћ од таквих ликова, нити је тражимо већ само желимо да нам се дозволи да нам потрошачи суде по квалитету, а не по политичкој опредијељености и сличним критеријумима“, истакао је Вуковић и додао:

У досадашњем, вишедеценијском раду, Плантаже су безброј пута доказале да је сваки потрошач једнако битан и једнако поштован. Производи Плантажа су једнако и српски и црногорски и свих људи који су нам годинама лојални и који су од нас направили најјачи регионални вински бренд .

Такође, како је казао, подсјећамо све да смо највише од свих црногорских привредних субјеката – у претходном периоду – претрпјели значајне посљедице и директне штете од политичких одлука које су доносиле претходне владе.

Усљед таквих политичких одлука, Плантаже су елиминисане са неких значајних тржишта, такав је нпр. губитак руског тржишта, а на неким другим тржиштима као што су Србија или Република Српска смо имали великих проблема да се одржимо. Сматрамо да се патриотизам може испољити на разне начине, па и куповином домаћих производа и да се однос према томе не може промијенити уколико се неко након промјене или губитка власти одрекне тих производа, јер онда то значи да је таквима битна само власт, да је њима овладала мржња а не љубав према својој земљи.

Подсјетимо, компанија „13. јул Плантаже“ издала је посебну серију вина у част устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, и у њиховом објекту, екслузивном винском подруму ресторану Шипчаник, приређен је свечани ручак поводом устоличења митрополита Јоаникија.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest