Вулин одговорио фон дер Лајен: Немојте Србима пријетити силом, можете добити одговор који Вам се неће допасти!

Вријеме читања < 1 минут

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је данас да сваки ултиматум почне једним условом, а онда се „настави са још једним, па још једним“, коментаришући изјаву предсједнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, да Србија „мора да се одлучи на чијој је страни“.

„Само уведимо санкције Русији, па само признајмо такозвано Косово, па само напустимо Републику Српску. Ко нам гарантује да се од нас неће тражити да само наоружавамо Украјину, па да само постанемо дио сукоба због кога дубоко жалимо, али нисмо и нећемо да будемо дио њега“, навео је Вулин у саопштењу.

Оцијенио је да ако Србија све то испуни, „2033. године можда и буде ближе чланству у ЕУ“, док је до почетка сукоба у Украјини, ЕУ о Кијеву говорила „као о једној од најкорумпиранијих земаља у Европи, а сада их проглашава земљом кандидатом“.

„Пустите Србе да сами одлучују и немојте им пријетити силом, можете добити одговор који вам се неће допасти“, казао је Вулин.

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је раније да „Србија мора да се одлучи на чијој страни жели да буде“, као и да Европа „жели Србију уз себе, али да су потребни јасни докази да Србија дијели њихове вриједности.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest