Вулин: Појединим учесницима Еуропрајда забрана уласка у Србију

Фото: Printscreen/youtube

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин најавио је да ће данас или сјутра поднијети кривичне пријаве против неких учесника манифестације Еуропрајд у Београду, а одређеном броју лица издати забрану уласка у Србију.

„Знамо ко су, знамо одакле су, знамо из којих су земаља. Постоји правни пут да се дође до њих и ми ћемо кренути тим правним путем“, казао је Вулин за ТВ Пинк, коментаришући фотографије настале испред цркве Светог Марка у Београду током Еуропрајда.

Говорећи о томе што је извјестилац Европског парламента Владимир Билчик учествовао на Еуропрајду и позивао на његово одржавање упркос првобитној забрани полиције, Вулин оцјењује да то „није било нимало политички укусно“.

„Ја кад бих отишао у Њемачку, у Словачку или било коју другу земљу и рекао ‘није вам баш најбоља та одлука надлежних органа, ја ћу доћи на тај скуп који сте забранили’, нијесам сигуран да би ме пустили у земљу“, оцијенио је Вулин.

По његовим ријечима, појединци су тражили да Билчик буде ухапшен због тога, али Вулин истиче да он има дипломатски имунитет, а да је Србија држава која поштује своје и међународне законе.

Извор: РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest