VULIN: Pretnje da poslušaju oni koji nameravaju na letovanje u Hrvatsku i Albaniju

Foto: Jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da skandiranje hrvatskih i albanskih navijača na utakmici Evropskog prvenstva u fudbalu u Njemačkoj „Ubij, ubij Srbina“ nije pjesma, nego nada da će još Srba biti ubijeno.

„Braća po oružju Šiptari i Hrvati pevali su `Ubij, ubij Srbina`, a pesma nije bila mrska ni UEFA. Ne znam čemu se srpska javnost čudi, `Ubij, ubij Srbina` nije pesma, to je nada da će još Srba biti ubijeno“, ocijenio je Vulin u pisanoj izjavi, prenosi Srna.

On je u tom kontekstu poručio Srbima koji namjeravaju da ljetuju u Albaniji i Hrvatskoj da još jednom poslušaju ove prijetnje.

Fudbalski savez Srbije najavio je da će podnijeti UEFA zahtjev za kažnjavanje fudbalskih saveza Hrvatske i Albanije jer su navijači njihovih fudbalskih reprezentacija na utakmici Evropskog prvenstva u Njemačkoj zajedno skandirali „Ubij, ubij, ubij Srbina!“.

Generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović ocijenio je ponašanje navijača kao skandalozno. „Tražićemo od UEFA sankcije, makar i po cijenu da ne nastavimo takmičenje“, naglasio je Šurbatović.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest