WSJ: Zukerberg otpušta hiljade zaposlenih

Kompanija Meta Platforms počeće od srijede otpuštati zaposlene, najavio je izvršni direktor Mark Zukerberg stotinama rukovodilaca, javlja Wall Street Journal (WSJ).

Kako navodi njujorški list, očekuje se da će biti otpušteno više hiljada zaposlenih, što će biti najveće otpuštanje u tehnološkom sektoru ove godine, prenosi Reuters.

List dodaje, pozivajući se na izvore, da je Zukerberg na sastanku izgledao potišteno i da je rekao da je odgovoran za pogrešne korake kompanije.

Naveo je da je njegov optimizam u pogledu rasta doveo do prevelikog broja zaposlenih.

Kompanija ima više od 87.000 zaposlenih

Lori Goler, menadžerka za ljudske resurse Mete, rekla je da će zaposlenima koji ostanu bez posla biti obezbijeđena plata za najmanje četiri mjeseca u vidu otpremnine.

Prema podacima Mete, kompanija je krajem septembra imala više od 87.000 zaposlenih.

Do posljednjih dešavanja dolazi nakon što je Twitter otpustio polovinu svoje radne snage širom timova – od sektora zaduženih za komunikaciju sadržaja, do sektora za razvoj proizvoda i inženjeringa, nakon što je Ilon Mask preuzeo kompaniju za 44 milijarde dolara.

Bloomberg je u nedjelju izvijestio da je Twitter kontaktirao desetine zaposlenih koji su ostali bez posla, tražeći od njih da se vrate.

Izvor: Al Jazeera Balkans

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest