За ванредне мјере неопходно је проглашење ванредног стања

Стигматизација људи у самоизолацији, кроз објављивање њихових личних података, не односи се само на оне који крше прописе, већ и на 90% људи који се одговорно понашају према остатку друштва.
Никакве околности не могу оправдати масовно кршење људских права, произведеног размишљањем и идејама неколико људи, који се и у уобичајеним околностима понашају диктаторски. Не постоји ни један једини разлог да, ако има потребе за ванредним мјерама, а све су прилике да има, не засиједа Скупштина Црне Горе и у предвиђеној процедури не донесе легалну одлуку о увођењу ванредног стања.
Не смијемо дозволити да тешку ситуацију због пандемије ЦОВИД 19, у којој се уз скоро све земље свијета нашла и Црна Гора, Влада користи за спровођење самовоље пар људи, који по свим мјерилима и дугогодишњем искуству које имамо с њима, не заслужују бланко повјерење грађана. Зато и постоје механизми предвиђени Уставом за овакве ситуације.
Ово је вријеме најтежих изазова за друштво. Зато Влада прва треба да поштује правила игре, ако жели да се грађани понашају дисциплиновано, што је предуслов за успјешну борбу против тренурног заједничког непријатеља.
Славен Радуновић, посланик ДФ-а

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest