Забринути Ераковић: Влада Црне Горе спријечила да се данас и у нашој земљи почне са вакцинацијом

Прошло је шест дана од када је на иницијативу предсједника Ђукановића, Петрос Статхис понудио Црној Гори донацију од 10.000 вакцина за борбу против цовид-19, која је јуче могла бити у Црној Гори. Данас би већ имали неколико стотина вакцинисаних суграђана. За пар дана и 5.000. Али умјесто информација о првим искуствима, стижу оне о новим смртним случајевима и о зарази од око 40 одсто тестираних, поручио је Јевто Ераковић, посланик у Скупштини Црне Горе у саопштењу ДПС-а.

“Због таквог односа Владе и министарства здравља грађани ће очигледно чекати на почетак вакцинације још извјесно вријеме. Као да једној од најпогођенијих европских земаља коронавирусом нијесу потребне вакцине. Очекивао сам реаговања, не политичких партија већ струковних организација, свих постојећих заштитника. Очекивао сам притисак јавности за прихватање донације која би била довољна да покрије најугроженије здравствене раднике и наше најстарије суграђане, кориснике старачких домова. Умјесто тога, данас букти зараза међу корисницима домова за старе. И долазимо до парадокса да се они већином и лијече у тим домовима! Опет сам очекивао реаговања, која нажалост изостају”, истакао је Ераковић.

Потпредсједник ДПС-а је апеловао на хитну хоспитализацију свих заражених корисника домова за старе, гдје ће их лијечити у условима какве здравствени закони и процедуре налажу.

“Старачки домови нијесу здравствене институције! Уосталом, нијесу наши пензионери улагали цио свој радни вијек у систем здравствене заштите да би под старе дане доживјели да буду неадекватно лијечени, по старачким домовима а не у болницама”, додао је Ераковић.

Он је затим позвао све политичке субјекте у Црној Гори, да се издигну изнад политичких подјела, да оставе по страни пизму и сујете, да покажу солидарност и заједништво, јер је то једини начин да се заштити здравље грађана Црне Горе.

“Потребно је да сви заједно тражимо од Владе Црне Горе да одмах, по хитном поступку прихвати донацију вакцина, јер људски животи су важнији од било чијих политичких ставова и позиција, и било чијих административних баријера. Покажимо оно што је увијек красило Црну Гору у тешким тренуцима, будимо једно и заједно кад се ради о тако озбиљним стварима, у питању су животи и здравље свих наших грађана, коронавирус не бира по политичкој, националној и вјерској припадности, сви смо угрожени”, закључује посланик ДПС-а.

Извор: ЦдМ

One thought on “Забринути Ераковић: Влада Црне Горе спријечила да се данас и у нашој земљи почне са вакцинацијом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *