Заплијењено 1120 пакета цигарета вриједних 850 хиљада еура

Вријеме читања < 1 минут

Службеници Управе прихода и царина (УПЦ), спроводећи акцију спријечавања кријумчарења дуванских производа, контролисали су контејнере у Слободној зони Луке Бар и том приликом открили скривени магацин-контејнер у којем се налазило укупно 1120 пакета цигарета брендова Монтреал и Kосмополитан, саопштили су из Управе на Твитеру.

Фото: Твитер

Како су навели, вриједност се процјењује на 850 хиљада еура.

“Поменуте цигарете нијесу нигдје евидентиране због чега се основано сумња да се ради о залихама које шверцери нијесу могли изнијети из Слободне зоне”, додају у саопштењу.

Из Управе прихода и царина истичу да су током акције кодног назива „Закључавање“, која је спроведена по наређењу директора УПЦ Рада Милошевића, преконтролисани сви контејнери у Луци Бар – тачније 786 празних и 185 пуних контејнера.

“Управа прихода и царина извјештај о затеченом стању доставиће надлежном Тужилаштву на оцјену да ли има елемената кривичног дјела за које се гоњење предузима по службеној дужности”, навели су у саопштењу.

Појачан је, како додају, надзор на свим граничним прелазима, а детаљно се прате и регуларне пошиљке цигарета које транзитирају кроз Црну Гору.

“У последњих неколико недјеља Управа прихода и царина одузела је 148.139 пакета цигарета”, закључују из УПЦ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest