Зашто нас лажете

Зашто нас лажете

Пише:Јован Синановић

У доба када цио разуман свијет покушава да на што лакши начин пребродити последице које је изазвала пандемија корона вируса, нас наша Влада засипа лажима.

У јавности се појавила вијест да је у Црној Гори излијечен први пацијент од корона вируса Михаило Вукић из Бара. Што је за сваку похвалу и желим господину Вукићу све најбоље у даљем животу а докторима честитам на успеху. Први случај заразе корона вирусом у Црној Гори потврђен је 17.03.2020. године.  А први случајеви  су двије госпође једна из Улциња 1948. годиште и друга из Подгорице 1953., како нам саопшти премијер Марковић на конференцији за новинаре. Господин Михаило Вукић наравно срећан што је побиједио опаки вирус 03.04.2020. године на свом Фацебоок профилу објави статус: Побиједио сам корону послије 20 дана тешке болести у болници идем кући. Питам се да ли је Влада или Институт за јавно здравље крили од нас одређене информације у вези првог случаја заразе,  сами закључите. За мене ништа ново навикао сам. Подсетићу само да су људи због изношења информације о корони били хапшени и одређиван им је притвор. Испоставља се гдје је имало ватре имало је и дима.

Гувернер Радоје Жугић обећа грађанима да ће моћи да одложе кредите на три мјесеца без икакве накнадне камате, цитирам господина Жугића: „Све активности плаћања (камата, главница…) престају за период за који је кредит одложен, односно у мораторијуму. Нема никаквог посебног и додатног наплаћивања камате. Током трајања мораторијума не наплаћује се ништа. Дакле, читав кредит, односно његова отплата, продужава се до три мјесеца, Жугић је нагласио да нема промјене услова, осим продужавања рока.“

Накнадно смо сазнали да од тога нема ништа и да ће се камата итекако обрачунати током тзв. мораторијума и наплатити кроз увећане ануитете у периоду након три мјесеца. Дакле банкама гувернер Жугић дозвољава да и у овој ситуацији зараде додатно. Што би наш народ река „Рука руку мије“. По ријечима бившег министра финансија Коњевића  који је изнио податак да ће банке за ова три мјесеца да обрачунају износ између десет и петнаест милиона еура камата, није демантован од стране гувернера. Тако они нама „чине“. „хвала“ Жугићу „хвала“ Влади Црне Горе.

Пустили су разноразне колумнисте да блате Српску православну Цркву (СПЦ). Ти којекакви сакупљачи перја за шаку долара блате СПЦ и њене великодостојнике. Дакле историја се понавља  увек ће бити Јуда. Ове данашње Јуде безбожници удостојили су се да причају о светом причешћу и обичајима који трају преко 2000. година, оспоравајући вјеру и сам чин причешћа.  Срамно биједно њима на част! Док се Мираш данас гласну и рече да они служе литургије без присуства вјерника, па се питамо шта нам је ново рекао кад је добро познато да поменута НВО нема вјерника ни кад је стање редовно.

Високи званичници СПЦ се неоглашавају у вријеме поста они се моле за свој народ у својим црквама и манастирима, поштују препоруке и на тај начин улијевају вјерном народу наду да ова мука прође.

По ријечима главног преговарача са европском унијом господина Александра Дрљевића да је „Сва подршка за санирање последица епидемије КОВИД 19 добродошла.“

Питам се да ли господин Дрљевић разговара са подпредјседником Симовићем и министром здравља Храповићем који одбише помоћ од њима мрске Србије. Или је преговарач мислио да је подршка добро дошла само од НАТО и ЕУ, али те помоћи нема па нема никако да схвате да је Црна Гора њима послужила у дневно политичке сврхе те да су за њих били само играчка у стратешкој борби протв Русије и да представљају статистичку грешку у њиховим плановима. Али ко чека тај дочека каже пословица, па тако на кукумакање и мољекање званичника Црне Горе за помоћ од НАТО пакта стиже одговор да ће изаћи у сусрет слањем теретног авиона Владе Холандије који ће допремити 19 тона медицинске опреме, коју је Влада Црне Горе платила новцем пореских обавезника. Дакле НАТО ће пружити услугу такси превоза робе. „Великодушно“ нема шта! ЕУ шаље 3 милона еура за куповину медицинске опреме, баш су „солидарни“ у оваком тешком тренутку, подсјећам од донација у Црној Гори је скупљено 6 милона еура.   

У касним јутарњим часовима слетио је авион са заштитном медицинском опремом. По слијатању авиона које су забиљежиле камере РТСГ,  примијетио сам да је авион руске производње (сазнао да се ради о Иљушину ИЛ-62) са исцртаном заставом Бјелорусије а по незваничним подацима полетио из Новосибирска. Збуњен сам био очекивао сам теретни авион Владе Холандије, па ми није било свеједно кад сам видио да га дочекују Симовић и Храповић, помислих вратиће га одакле је дошао. Али срећом није тако било. Искрцавајући заштитну медицинску опрему марионете Симовић и Храповић саопштише да је стигло 17 тона медицинске опреме. Разумијем да су хтјели да сакрију одакле је роба купљена и да није НАТО авион допремио исту али се питам што би са 2 тоне заштитне медицинске опреме, куд испари? Ако до сада господин Храповић није имао респиратор кући сад сам сигуран да га има. Док је Симовић за себе узео дезинфекциона средства да заштити кромпир (кртолу) од корона вируса, јер му нико до сада није објаснио да биљке не могу да оболе од короне. Човјек је заборавио на којој теми је магистрирао, одједном је постао „стручњак“ за инфектологију а заражен је вирусом процента уградње за шеф и њега.

Премијер Владе и предсједник Црне Горе пустили су пионе да нам мажу очи изврћући истину и трујући нас лажима да су Русија, Кина и Србија непријатељи а НАТО, ЕУ и  САД-е добротвори.

Последњих дана видимо одакле је помоћ стизала и ко је несебично испружио руку помоћи.

Да ли да вјерујемо марионетама власти или сопственим чулима вида и слуха, одлука је лака али ситуација ни мало наивна јер ова господа на све начине покушавају да нам креирају слику и кроје нам судбину по њиховом нахођењу.  

Проћи ће и ово, ћераћемо се још!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest