Завршена десета редовна сједница Скупштине општине Беране

Пишу: Јашовић Виолета, Иритано Стефани и Ћоровић Дијана

Другог дана засиједања локалног парламента  расправљано је о преосталих једанаест тачака дневног реда. Данашњем наставку Сједнице, из непознатих разлога, нијесу присуствовали одборници коалиције ДПС-СД-БС, што су представници владајуће коалиције оцијенили као некоректно.

Одборници локалне Скупштине усвојили су Одлуку о утврђивању јавног интереса за експропријацију непокретности за изградњу пјешачке стазе у МЗ Будимља.

У току расправе потпредсједник Општине Беране Марко Лалевић је нагласио  је да је у току реконструкција регионалног пута Беране – Петњица и да се са радовима стигло до мјесне заједнице Будимља, чији мјештани захтијевају да се упоредо са градњом пута изгради и пјешачка стаза, како би се омогућило безбједно кретање пјешака. Општина је експропријацијом земљишта, како је објашњено, настојала да ријеши проблем изградње пјешачке стазе, што је и био договор са Управом за саобраћај .

“Постигнут је договор да Управа уради пројекат и изгради пјешачку стазу, а да Општина Беране ријеши имовинско правне односе са власницима непокретности преко којих је пројектована пјешачка стаза дужине око два километра за чију изградњу је потребно експроприсати око 1530 метара квадратних земљишта. Напомињемо да је Законом о путевима прописано да када се државни пут гради кроз насеље јединице локалне самоуправе финансирају између осталог пјешачке и бициклистичке стазе. Доношењем ове одлуке створени су услови да Општина Беране Управи за некретнине, као надлежном органу, поднесе предлог за експропријацију непокретности и започне активности на реализацији пројекта”,истакао је  Лалевић.

На Сједници су усвојени и извјештаји о раду јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина Беране . Представници  Опште болнице, Дома здравља и Завода за запошљавање – подручне јединице Беране  нијесу присуствовали сједници па нијесу усвојени Извјештаји о њиховом раду.

Подсјећамо да је  на јучерашњем засиједању усвојен “Извјештај о раду предсједника Општине и органа локалне управе и служби за 2019 годину”, као и Предлог Одлуке о потврђивању одлуке о сету мјера са циљем ублажавања посљедица по грађане и привреду насталих усљед пандемије КОВИД-19“. Поменути Предлог Одлуке усвојен је једногласно.

На сједници је именован и Жири за додјелу општинске награде „21 јул” у саставу: Милка Боричић, предсједник и чланови Бојана Обадовић, Александра Лутовац, Горан Киковић, Бранислав Пајковић, Небојша Бабовић, Драгомир Кићовић, Владимир Бабовић, Вукадин Божовић, Милорад Барјактаровић, Ирвин Масличић, Веселинка Фемић и Марко Радојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest