Због молитве саслушање у ЦБ Беране

Основно тужилаштво у Беранама је јуче формирало предмет и беранској полицији наложило да прегледа све снимке са јучерашње ђурђевданске литије, како би се утврдило ко је све био међу окупљеним вјерницима, да ли је окупљање било организовано и од кога.

Отац Милош Цицмил је на свом Фб профилу објавио да је јуче позван на информативни разговор.

„Оно кад, умјесто да славиш са гостима крсно име, идеш у МУП да дајеш изјаву због молитве која ја традиција града и која је у складу са прописаним мјерама а успут – осјећаш се врло поносно. И то је живот. Наздравље нам Ђурђевдан“ написао је касно синоћ на свом Фејсбук профилу.

„Литије нису биле организоване ни од кога, него су свештеници, као што то раде и сваке недјеље, овога пута у  сриједу, прошли градом, гдје им се спонтано прикључило неколико стотина Беранаца“, рекао је отац Милош Цицмил, а пренијеле Новости.

Епархија будимљанско-никшићка је дала саопштење за јавност у ком се каже да су свештеници, услед новонастале ситуације, у потпуности испоштовали важеће мјере. Нису организовали литију са вјерницима, већ су свој уобичајени молитвени ход започели од манастира без присуства вјерног народа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest