Здравко Кривокапић највјероватније долази у Беране на устоличење

Из Владе немају информацију да ли ће и који министри из Владе присуствовати овом чину

Премијер Здравко Кривокапић највјероватније ће присуствовати устоличењу епископа Методија у Беранама 26. септембра у Манастиру Ђурђеви Ступови. 

Порталу Дан незванично је саопштено из Владе да би „премијер требало да се појави на поменутој свечаности“, а из Владе немају информацију да ли ће и који министри из Владе присуствовати овом чину. 

Званични списак званица се још увијек не зна, али очекује се велики број црквених великодостојника.

У Беранама и околним општинама увелико се спремају за дочек патријарха Порфирија који је најављен за суботу 25. септембар. 

image

На дан устоличења епископа најављена је и велика ауто-колона која ће кренути од 7 сати ујутру од Манастирске капије у плавском селу Брезојевица. Долазак се планира око 8: 30 сати испред Манастира у Беранама. 

Подсјетимо, поједини портали су раније писали да ће предсједник Србије Александар Вучић доћи у Беране, на шта је отац Миајло Бацковић, који је у организацији казао за Портал Дана да су у питању само нагађања. 

– Ми још нијесмо добили никакву званичну најаву. Предсједник Србије има свој протокол и он сигурно не би долазак у црну Гору најављивао по порталима. Тачно је да сам и ја видио ту информацију, али мислим да су у питању само нагађања. наравно, код нас је свако добродошао и свако ко жели да дође дочекаћемо га- рекао је тада Бацковић. 

Извор: Портал Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest