Зечевић: Демократе су данас ставиле Кривокапића на прво мјесто своје листе

Он је реаговао на изјаву предсједника Скупштине Алексе Бечића да премијер Здравко Кривокапић не треба да поднесе оставку, те да има подршку Демократа

Фото: ДФ

Демократе Алексе Бечића умишљају да су једино мјерило политичког свијета у Црној Гори и да могу одлучивати о свему. Тако су они од данас Кривокапића ставили на прво мјесто своје листе и узели га од Демократског фронта и коалиције „За будућност Црне Горе“, сматра посланик Демократског фронта Радош Зечевић.

Он је реаговао на данашњу изјаву предсједника Скупштине Алексе Бечића да премијер Здравко Кривокапић не треба да поднесе остваку, те да има подршку Демократа.

„Он је тиме постао први на листи оних који су мањина у већини, први на листи оних који су били против потписивања Темељног уговора и који вјерују да са Миловом Демократском партијом социјалиста, у догледно вријеме, могу поразити Српску православну цркву, Србе, ДФ и коалицију ЗБЦГ. Демократе показују своје лице и мисле да је мањина важнија од већине и да мањина треба да влада већином. То је за њих демократија“, тврди Зечевић.

Како додаје у саопштењу, „да разумију смисао демократије, они би разговарали са већином која их подржава, оном која је изабрала њиховог предсједника за предсједника Скупштине, Дритана Абазовића за потпредсједника Владе и мисле да имају права да другима, и то онима који су већина, оспоре све. То је за њих равноправност и колегијалност.“

„Пошто Демократе подржавају Кривокапића, сада још требају да обезбиједе и подршку већине за Владу или да признају да тог премијера подржава нешто више од једне осмине од укупног броја посланика у Парламенту. Ако мисле да од свих посланика, њих десет могу у име читаве парламентарне већине доносити одлуке, онда су се грдно преварили. Да ли је то демократско дјеловање, Демократе искористићу могућност да у име највеће општинске организације коалиције „За будућност Црне Горе“ из Подгорице позовем наше руководство да се више ниједног милиметра не повуку уназад јер смо се од 30. августа нагледали сијасет уцјена од оних мањих, а изгледа и безобразнијих коалиционих партнера. Без нас нема ове владе, нема парламентарне већине, нема коалиције. То ће морати да се научи и прихвати“, закључио је Зечевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest