Зоговић: Дежурни кривци са Теразија

Вријеме читања 2 минута

Ако пажљиво анализирамо политичке заокрете у Црној Гори лако је уочити да је након одлуке да беспоговорно служи страним центрима моћи 1996. године господин Мило Ђукановић прихватио наратив о дежурном кривцу са Теразија.

У почетку благо и срамежљиво а онда све јаче, и јаче пресољавао. Очекујући по принципу „куване жабе“ да ће нам када препознамо  подлу игру и стварне намјере бити касно и немогуће да искочимо из лонца. У тој игри без граница, зачараном кругу врћели смо се хтјели, не хтјели, годинама. Стварне намјере те антисрпске политике многи су на жалост препознали тек када је и Црква дошла на ред. Требало је да оде чак толико далеко. До тада су многи прагматично „жмурели на једно око“.

Често су као алиби кориштене припросте приче како је Мило Србин, како воли Србе, али ето мора због свијета иначе он не би и тако даље и томе слично. Наивно сам вјеровао да смо са 30-им августом 2020. године раскрстили и са таквом заробљеном свијешћу, која по туђем налогу тражи непријатеља тамо гђе их Црна Гора никада није имала.

На жалост данас не мислим више тако. Ево опет Београд напада а ми се бранимо. Горак укус да је Ђукановићева идеолошка матрица надживјела чак и његов изборни пораз. За Ђукановића су сви предсједници Србије били непријатељи Црне Горе, Милошевић, Коштуница, Тадић, Вучић. Лако је закључити да то није имало везе са личностима и политиком, заправо створен је мит о главном непријатељу Црне Горе који се зове предсједник Србије и власти у Београду.

Признање Косова, гласање за пријем Косова у УНЕСКО, прогон српског језика, слање црногорских војника на окупирани Космет, слање црногорских војника на прослави „Олује“, протјеривање амбасадора Србије, прогон Српске Цркве, резолуција о геноциду у Сребреници су акти добронамјерности и доказ добрих намјера државе Црне Горе према држави Србији. А ако се неко са мрских Теразија дрзне да каже е па хвала вам браћо, не помажите нам и не браните нас више, доста сте нас бранили, одмах му треба послати поруку даље руке од Црне Горе јер ако они горе у Београду не прихватају овакве „дарове“ од бивших и садашњих црногорских власти треба их одмах упозорити да је Црна Гора независна и суверена и да нам се не мијешају. Откуд њима право да се буне што је Црна Гора признала Косово, што је слала војнике на Косово и на прославу „Олује“, што је протјерала српски језик и хтјела да отме Српску цркву, откуд бре њима право да се буне против резолуције о Сребреници и да нападају суверенитет Црне Горе.

Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest