Зоговић: Ђукановић је морао да дође на сједнице радног тијела јер је он предложио скраћење мандата Скупштини

Посланик Демократске народне партије (ДНП) и Демократског фронта (ДФ) Милун Зоговић казао је гостујући у Аргументима да је сјутрашња сједница Парламента најбоља прилика да се провјери да ли постоји парламентарна већина.

Ту ће бити јасног одговора да ли је предсједник Црне Горе прекршио Устав. Сјутра ће се све утврдити. Данас су биле сједнице два радна тијела на којима се расправљало о његовим иницијативама са којих је он побјегао. Због тога одбори нису расправљали о томе“, казао је он.

Зоговић наводи да су оба одбора изашли у сусрет предсједнику Црне Горе и ускладили термине, али да предсједник Црне Горе није дошао ни на један ни на други одбор.

„С обзиром да је упутио Скупштини тако озбиљан акт, мислим да је требао да се појави на сједници радних тијела“, казао је он.

Ситуација је јасна уколико говоримо о Уставним надлежностима тврди Зоговић, и додаје да кад изгубимо Владу, морамо добити нову, а предсједник је дужан да да мандат.

Како долазимо до давања мандата – на основу консултација. Потписи нису Уставна категорија јер Душко Марковић није дао потписе а није их дао ни Дритан Абазовић. Ђукановић је и у том дијелу прекршио Устав. На политичким субјектима је хоће ли потписати, а такође је на њима хоће ли доћи на консултације или не. Желим да укажем да Миодраг Лекић није могао да искористи прилику која је прописана Уставом да прихвати мандат“, подвлачи Зоговић.

Ако Ђукановић пренебрегне чињеницу да постоји 41 посланик који подржава Миодрага Лекића, Зоговић каже да би то довело у питање безбједност у Црној Гори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest