Зоговић: Лаж је да је ДФ против повећања плата, буџет да усвоји нова Влада!

Вријеме читања 2 минута

Функционер и посланик Демократског фронта Милун Зоговић рекао је да је незадовољан учинком тзв. експертске владе и истакао је да умјесто да се ДПС функционери баве проналаском најбољих адвоката како би се бранили због свега што су урадили за 30 година Црној Гори и њеним грађанима, они се данас осјећају тако стабилно да покрећу иницијативе за пад прве владе након што су грађани освојили слободу 30. августа прошле године.

FOTO: POGLED.ME

”Што се тиче иницијативе која је дошла од опозиције, ја је не бих посебно коментарисао, јер ме не интересује. ДПС да је хтио да смјењује владу Здравка Кривокапића имао је прилику када је он упркос вољи главног конституента парламентарне већине, изашао пред скупштином са предлогом за смјену министра Лепосавића. ДПС је дошла на сједницу и подржала Кривокапићев предлог”, казао је Зоговић у емисији код Перице Ђаковића.

По њему, о тренутној снази ДПС најбоље говори чињеница да су се сакрили иза предлога СДП и да нису имали храбрости да сами иницирају пад Владе, а сам предлог СДП сматра као ”мину” парламентарној већини како не би дошло до договора.

Зоговић је поновио став да је неискрена жеља опозиције за смјеном ове Владе, те да на ”ходнику парламента ДПС посланици отворено говоре да им се ништа није могло боље десити него да их смијенимо на овакав начин”.

Зоговић је изјавио да ниједан релевантан политички субјект не доводи у питање европски пут Црне Горе и чланство у ЕУ, те да он ”није планирао да прави савез са Украјином, Русијом и Бјелорусијом”.

“Често се намеће прича да међународни партнери не желе ДФ у влади. Тачно је да смо имали поруку г. Ескобара да ДФ тренутно није партнер, али сам сигуран да је његово мишљење формирано утицајем Ђукановићевог плаћених лобиста који раде све да се спријечи демонтажа старог режима”, рекао је Зоговић.

Зоговић је као лаж означио најаве да ће ДФ бити против повећања минималне зараде и плата грађанима Црне Горе, али и да се нада ће нова влада изгласати буџет за 2022. годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest