Званичне Бајденове снимке са девојчицама Твитер означио као „сексуално искоришћавање дјеце“

Потпредседник САД Џо Бајден

Снимак комуникације Џоа Бајдена са девојчицама Твитер је означио као кршење правила о сексуалном искоришћавању деце након што се појавио на тој мрежи у свађи око лика и дела америчких политичара.

У спору на друштвеним мрежама тексашки активиста Џони Граз захтева истрагу против демократског председничког кандидата Џоа Бајдена због сексуалног напада.

Други коментатор који се назива „Џејк Кениг“ покушао је да поткрепи Грацове аргументе постављајући видео компилацију снимака Бајдена како додирује младе девојке пред њиховим родитељима током полагања заклетве у Конгресу 2015. године.

Међутим, коментатор није могао да постави званичне снимке Бајдена јер га је Твитер пријавио да „покушава да постави снимке злостављања деце“.

Кенигова тврдња је лако проверљива, јер Твитер брзо идентификује видео као „забрањени“ садржај који „крши  политику сексуалног искоришћавања деце“. Штавише, веб локација забрањује Кенигов налог док не избрише снимке, преноси РТ.Злогласни снимак приказује како бивши потпредседник додирује ћерке и унуке америчких конгресмена. На више места у снимку Бајден изгледа као да додирује неке девојке и нагиње се да им шапне нешто на уво.

Расправу о Бајденовом понашању у великој мери је подстакао низ оптужби неколико жена да их је „непримерено“ додиривао. У марту се бивша сенаторова службеница Тара Рид јавно огласила рекавши да ју је Бајден сексуално напао још 1993. године.

Тврдње нису привукле велику пажњу медија, иако су се поклопиле са кампањом покрета #MeToo (И ја) који се залагао да моћни мушкарци одговарају због сексуалног узнемиравања жена.

Бајден је негирао те наводе, рекавши да се „никада ништа слично није десило“ и додао да се не сећа те жене.

(Спутњик)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial