BRZA AKCIJA POLICIJE: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo mladića u Nikšiću

Foto: Jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans

Osoba osumnjičena za ubistvo R.P. (1992) jutros u Nikšiću je uhapšena. Kako je saopšteno iz Uprave policije, R.R. (23) sumnjiči se da je direktni izvšilac ubistva, dok je V.R. (31) iz Nišića uhašen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca. Osumnjičena lica su od ranije poznata policiji. U Nikšiću je jutros ubijen R.P. (1992), u naselju „Budo Tomović“. Nakon ranjavanja, u bolnicu je prebačen bez znakova života.

„Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić je jutros, 2. septembra, oko 03.40 časova obaviještena od strane zaposlenih u Medicinskom centru u Nikšiću da je na ukazivanje ljekarske pomoći dovezen R.P. (31) iz Nikšića sa povredama zadobijenim od vatrenog oružja, bez znakova života. Po primljenom obavještenju službenici nikšićke policije su preduzeli sveobuhvatne radnje na rasvjetljavanju događaja i utvrđivanju svih činjenica pod kojima je nastupila smrt R.P., a koji je smrtno stradao usled zadobijene ustrelne rane u predjelu grudi“, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su, kako je saopšteno, u relativno kratkom roku došli do sumnje da je neposredni izvršilac ovog krivičnog djela R.R.

„Sprovedenom kriminalističkom obradom locirano je i pronađeno mjesto izvršenja krivičnog djela gdje je izvršen uviđaj, a tokom dalje kriminialističke obrade identifikovan je izvršilac ovog krivičnog djela. Pretrage terena pronađeno je sredstvo izvršenja krivičnog djela – pištolj, kao i čaura od ispaljenog projektila. Sumnja se da je pištolj korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, a koji je izvršilac odbacio nakon izvršenog djela“, navodi se u saopštenju.

Osumnjičena lica su od ranije poznata policiji.

„R.R. je registrovan kao počinilac djela iz oblasti zloupotrebe droga, dok je V.R. registrovan kao izvršilac djela iz oblasti nasilja. R.R. i V.R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici“, zaključeno je u saopštenju.

Vrhovna državna tužiteljka Radmila Gačević, koja je vršila uviđaj, ranije je saopštila portalu RTCG da je smrt nastupila upotrebom vatrenog oružja.

„Jutros oko pet časova primila sam poziv od strane inspektora CB Nikšić koji me je obavijestio da je jedna osoba dovedena u nikšićku bolnicu, gdje je konstatovana smrt. Smrt je nastupila upotrebom vatrenog oružja, i riječ je o R.P. (1992.)“, kazala je Gačevićeva u izjavi za Portal RTCG.

Navela je tada da u saradnji sa Upravom policije preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojim je ubijen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest