Кривокапић: Прави инвеститори ће учинити Црну Гору бољом дестинацијом

фото: Твитер/Здравко Кривокапић

Аутопут не може да има своју пуну снагу ако не буде повезан са робним транспортом!

Европска банка за обнову и развој и даље снажно подржава Црну Гору на њеном европском путу и економском развоју – саопштио је премијер Здравко Кривокапић након састанка са предсједницом Европске банке за обнову и развој у Великој Британији, гдје је у службеној посјети.

Оно што ће сада урадити ЕБРД биће издашније и цјеловитије. Док смо до сада имали спорадичне пројекте међу којима је и пројекат ауто-пута, само на једном дијелу, а сада имамо цјеловит заокруг који се тиче цијелог ауто-пута. Али ауто-пут не може да има своју пуну снагу ако не буде повезан са робним транспортом. То значи да смо потражирали цјеловитост ауто -пута и Луке Бар као контејнерског терминала и коришћење тог ресурса који је до сада врло мало коришћен – казао је Кривокапић.

Према његовим ријечима, први договорени пројекат ће бити везан за пут Сарарајево – Плужине.

То је нешто што је представљало и више пута од наше стране третирано као застиђе једне и друге државе. Надамо се да добили и увјеравање и подршку да ће се то брзо реализовати – казао је он. Најважнија порука, како каже је, тражење правих инвеститора.

То су инвеститори са рејтингом који ће учинити Црну Гору бољом дестинацијом за развој инвестиција и запошљавање наших кадрова. Најважнија каректиристика је дигитрална трансформација која мора да заживи и у сваком селу Црне Горе. То ће нам дати шансу да се посветимо брзим заокретима јер Црна Гора нема времена за чекање – поручује Кривокапић.

Извор: побједа

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest