Партизан и Будућност сазнали имена ривала у Еурокупу

На данашњем жријебу кошаркаши Партизана сазнали су против кога ће играти у групној фази Еурокупа. Црно-бијели су смјештени у групи А и одмјериће снаге са Андором, Локомотивом, Хувентудом, Лијеткабелисом, Трентом, Булоњ Метрополитаном, Турк Телекомом, Хамбургом и Вроцлавом.

eurohoops.net

Веома занимљива и нимало лака група у којој ће играти београдски Партизан. Могли су проћи и боље, али и лошије. Све у свему, на стручном штабу је да што боље припреми екипу, како би се од првог кола Еурокупа представили у најбољем свијетлу. Оно што је било познато и прије жријебања јесте правило везано за четврти шешир, а то је да Партизан и Будућност неће бити у истој групи.

Крајни утисак када је у питању формирање група, јесте да Виртус и Венеција неће играти у групној фази са тимом Жељка Обрадовића, што је помало олакшавајућа околност, али рецимо из другог шешира Локомотива је извучена као озбиљан ривал Партизану. У другој групи налазе се Валенсија, Промитеас, Гран Канарија, Будућност, Виртус, Цедевита, француски Бург, Улм, Бурса и Венеција. Након одиграних 18 утакмица у обје групе, по 8 најбољих пролазе у наредну фазу, док двије екипе на зачељу завршавају такмичење. Од осмине финала игра се по једна утакмица, предност домаћег терена у нокаут фази тимови ће обезбједити што бољим пласманом у групној фази.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest