МИЛАН КНЕЖЕВИЋ НАЈАВИО СЛЕДЕЋИ ПОТЕЗ ДФ-а

На сједници Одбора, предсједавајући тог скупштинског тијела, Милан Кнежевић, питао је Брђанина како ће полиција третирати протесте које Демократски фронт планира за септембар.

Фото: Поглед.ме

На сједници Одбора, предсједавајући тог скупштинског тијела, Милан Кнежевић, питао је Брђанина како ће полиција третирати протесте које Демократски фронт планира за септембар.

„На последњој сједници, док смо још учествовали, у име Демократског фронта поручили смо премијеру (Здравку) Кривокапићу да уколико настави са овако једном искључивом политиком, игноришући чињеницу да је 27 посланика за нову Владу и новог премијера, упоредио то са фудбалском утакмицом у којој је он однио лопту кући и попео је на таван, то ми у Зети кажемо на петар. Ми смо му послали поруку да, уколико нешто не промјени, да ћемо са народом који га је изабрао, тражити од њега и поћи да врати ту лопту са петра, или да је ми скинемо. У фигуративном смислу. Не мислим да му идемо директно на кућу, али мислим да, вјероватно у септембру организујемо протесте против оваквог једног поимања демократије и доживљаја свега онога што је на спољном и унутрашњем плану рализовано, то јест, боље рећи није реализовано“, казао је Кнежевић.

Он је питао Брђанина како ће полиција реаговати кад ДФ са народом крене да враћа лопту са петра.

„Да ли ћете то да радите као што је то радио колега (Рашко) Коњевић 2015. године, или као што се радило 2016. и 2017. године, или ћете да у складу за Законом о јавним окупљањима третирате и примјењујете закон на начин да нам се дозволи мирно окупљање. То је веома важно за ДФ и у значајној мјери одређује наше ставове према вама у будућем периоду“, питао је Кнежевић.

Извор: Aloonline.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest