Ђоковић у осмини финала, савладан Нишикори

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала УС Опена!

Новак је у трећем колу побиједио Јапанца Кеија Нишикорија са 3:1 – 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:2, после три сата и 35 минута игре.

Била је ово 18. Новакова побједа против јапанског тенисера у 20 међусобних мечева.

У првом сету је виђена велика борба. Новак је доста грешио, а нарочито се мучио са бекхенд стране.

Кеи је дошао до раног брејка и повео са 3:1.

Ипак, Ђоковић је узвратио у осмом гему. Катастрофално је одиграо Нишикори тај гем, Новак је био стрпљив и изједначио на 4:4.

До краја су сервери били прилично сигурни, па се отишло у тај-брејк. Било је примјетна нервоза код Новака, при резултату 4:4, Ђоковић је добро напао, али онда одиграо лош волеј, Нишикори је то казнио, одиграо одличан лоб и направио мини брејк, који је сачувао до краја сета, те је повео са 1:0

Заиграо је Новак неупоредиво боље у другом сету. Био је максимално концентрисан и одлучан. Направио је брејк у трећем гему после надмудривања на мрежи, а онда је напокон испољио онај његов препознатљиви побједнички урлик.

Претио је Нишикори, имао чак седам брејк лопти до краја сета, али је Новак тада играо на највишем нивоу и није дозволио Јапанцу да се врати. На крају сета је још једном одузео сервис ривалу и у великом стилу изједначио на 1:1.

Тамо гдје је стао у другом, наставио је Новак у трећем сету. Врло брзо је направио брејк одличним слајс нападом и повео са 3:1.

У седмом гему Ђоковић је имао 40:0 и дјеловало је да ће лако доћи до гема, међутим, Нишикори право ни откуда прави брејк. Најприје је уз много среће освојио поен, пошто му је помогао врх мреже, а онда је одиграо два изванредна форхенда и дошао до 40:40. Прву брејк лопту је Новак спасао, али је онда одсервирао две дупле сервис грешке и Нишикори се вратио у игру.

Ипак, већ у наредном Новак прави нови брејк, који је убрзо и потврдио и повео са 2:1 у сетовима.

Наставио је Новак са одличном игром у четвртом сету. Сервис је слушао, бекхенд и форхенд су били веома добри, док се видело да Јапанцу све више недостаје снаге.

Држао се Нишикори до 2:2 када Новак осваја четири гема у низу. Било је проблема у последњем гему, имао је Кеи двије брејк лопте, али му Ђоковић није дозволио да се врати у игру, искористио је трећу меч лопту и пласирао се у другу недељу УС Опена.

Ђоковићев ривал у осмини финала биће бољи из меча Аслан Карацев – Дженсон Бруксби.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest