Партизан савладао Анортозис на Кипру

FK Patizan/twitter

Фудбалери Партизана побиједили су на гостујућем терену екипу Анортозиса са 2:0 у првом колу групе Б Лиге конференција.

Црно-бијели су тако тријумфом започели ново европско такмичење.

Српски тим је одиграо веома добро и заслужено дошао до рутинске побједе.
Најбољу прилику у првом полувремену Анортозис је имао у 12. минуту, када је Христодулопулос упутио слободан ударац са неких 30 метара, али је сјајно реаговао Поповић.

Само три минута касније у изгледној ситуацији нашао се Александар Миљковић. Остао је потпуно сам, али је шутирао право у Лорију.

Црно-бијели су преузели иницијативу, а нову велику шансу имали су у 36. минуту. Био је то добар корнер црно-бијелих, Шћекић је остао сам, шутирао главом, међутим, поново се истакао Лорија, а лопта је погодила стативу, па је остало 0:0.

А, онда у финишу првог дијела Партизан долази до вођства преко новајлије Квинсија Менига. Шутирао је Марковић, Мениг је покупио одбитак и донио предност екипи Александра Станојевића.
На старту другог дијела Рикардо Гомеш пропустио је велику прилику да дуплира предност. Била је то контра четири на три Натхо је проиграо Гомеша, али му је лопта прешла преко ноге и отишла далеко преко гола.

Велику шансу Анортозис је имао у 63. минуту, када је српски интернационалац Милош Делетић добро шутирао, међутим истакао се чувар мреже „парног ваљка“.

Коначан резултат поставио је Рикардо феноменалним поготком у 68. минуту. Добио је лопту у шеснаестерцу ривала, окренуо се и распалио по лопти коју је закуцао под пречку.

Могли су црно-бијели у наставку да стигну и до убједљивије побједе, али су Милош Јојић и Немања Јовић пропустили неке повољне прилике, па је остало 2:0.

У првом мечу групе Б Гент је као гост био бољи од Флоре голом српског интернационалца Дарка Лемајића.
У другом колу састају се Партизан – Флора и Гент – Анортозис.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest